“Wij willen Europees voetbal halen”

12 april 2021

Volop vragen tijdens live Q&A voor rechtsback Hidde ter Avest.

Een heus vragenvuur werd er vanmiddag (maandag) tijdens een live Q&A op Instagram Stories, powered by T-Mobile, afgevuurd op Hidde ter Avest. De rechtsback van FC Utrecht sprak vanuit het T-Mobile Innovation Center in Stadion Galgenwaard met de vele kijkers over onder meer hoe het is om te voetballen in Italië, ambities met FC Utrecht en kopduels tegen Cristiano Ronaldo.

Hidde ter Avest had nog maar net de livestream op zijn OPPO-smartphone opgestart, of de ruim 200 kijkers begonnen direct met het stellen van vragen. Een van de kijkers vroeg: Wat zijn voor jou de belangrijkste waardes in het leven? “De belangrijkste waardes? Dat is voor mij denk ik geluk en natuurlijk familie, vrienden en mijn lieve vriendin. Dat is voor mij wel het allerbelangrijkste.”

“Ik heb in veel stadions al gespeeld”, begint Ter Avest zijn antwoord op de vraag wat hij het allermooiste stadion vindt waarin hij heeft gespeeld. “Stadion Galgenwaard is zeker één van de mooiste. Maar de uitwedstrijd tegen AC Milan in een aardig vol San Siro, dat was wel heel bijzonder om daar te mogen spelen.”

Een andere vraag was: Welke sporten vind je naast voetbal leuk om te doen of om naar te kijken? “Ik vind het leuk om wielrennen te kijken. Vooral als de Tour de France bezig is. Soms kijk ik ook het WK Darts, dat vind ik ook heel leuk om te kijken. Darten en wielrennen zijn eigenlijk de twee voornaamste sporten die ik kijk naast voetbal.”

Jop van Dijk vroeg of Ter Avest de ambitie heeft om ooit trainer te worden van FC Utrecht. “Als ik er nu zo over nadenk, denk ik niet dat ik trainer wil worden na mijn carrière. Ik ben ook nog maar 23, dus dat zal nog wel even duren hoop ik.” Direct daarna werd er gevraagd wat de favoriete herinnering is aan zijn tijd in Italië. “We speelden thuis met Udinese tegen Juventus, voor hen was dat de kampioenswedstrijd. Wij speelden toen ook nog eens met vier Nederlanders in de basis. Die wedstrijd wonnen wij toen met 2-1 waardoor Juventus geen kampioen werd. Dat was wel een fantastisch mooi moment. Echt bizar.”

‘Waar ben je opgegroeid’, zag Ter Avest op het scherm van zijn OPPO binnenkomen. “Ik kom uit het Oosten, uit een klein dorpje genaamd Wierden. Op vrije dagen ga ik daar altijd nog heen. In Wierden woont namelijk mijn familie en mijn vrienden. Het is altijd leuk om daar terug te komen.”

Een andere supporter vraagt zich af of de verdediger ooit een kopduel van Cristiano Ronaldo heeft gewonnen. “Ik heb wel tegenover hem gestaan, maar kan me niet meer zo goed herinneren of we een kopduel hebben gehad. Maar ik denk dat ik hoger kom dan hem haha. Ronaldo heeft een paar goals gescoord, dat is echt bizar. Wat een speler is dat.”

“Wat ik nog wil bereiken met FC Utrecht?”, gaat de verdediger verder. “Wij willen gewoon Europees voetbal halen. Wij staan nu op de goede plek en moeten dat zien vol te houden. Via de Play-Offs moeten wij Europa in.”

Het maatje van Ter Avest bij FC Utrecht? “We hebben een erg toffe selectie, iedereen kan het goed met elkaar vinden. Wie mijn beste maatje is vind ik daarom ook best lastig om te zeggen. Justin Hoogma ken ik natuurlijk al lang, dat is ook altijd een goede vriend van me geweest. Dus als ik iemand zou moeten kiezen, dan zou ik Justin zeggen.”

En dan was er ook nog een prijs te winnen. Namelijk: het Derde Tenue van FC Utrecht, aangeboden door T-Mobile aan degene die de volgens Ter Avest allerleukste vraag aan hem stelde. Dat werd Dustin Bronius, die vroeg: Welk typisch Italiaans gerecht is jouw favoriet? “Dat vind ik een leuke vraag. Italië staat toch wel bekend om de pasta’s en ik moet zeggen dat een pasta pesto echt een van mijn favoriete is. Of een pasta aglio olio peperoncino. Dat is met knoflook en hete peper, die is heel goed!”