Jong FC Utrecht kan Go Ahead Eagles geen pijn doen

23 april 2021

Utrechtse talenten komen dichtbij resultaat in tweede helft, maar scoren niet (0-1).

Jong FC Utrecht heeft niet voor een stunt kunnen zorgen tegen Go Ahead Eagles. Na een moeizame eerste helft maakte de ploeg het de ‘Eagles’ enorm lastig in de tweede helft. Door een doelpunt op slag van rust gingen de Deventaren met de volle buit naar huis, 0-1.

Een doodse stilte op het veld, het fluitsignaal klinkt. Odysseus Velanas staat achter de bal namens de beloftenploeg. Het wordt uiteindelijk de grootste kans van Jong FC Utrecht in de wedstrijd. Hij legt aan, krult de bal over de muur, maar ook rakelings naast het doel van Jay Gorter. De kans op de gelijkmaker die er uiteindelijk niet meer kwam. Wéér maakt Jong FC Utrecht het een promotiekandidaat heel lastig, maar opnieuw levert het geen resultaat op.

Strijdlustig Utrecht
De beloftenploeg gaat, net zoals vorige week tegen Volendam, met het mes tussen de tanden vandaag de wedstrijd in. De openingsfase komt het elftal dan ook ongeschonden door. Ondanks twee grote mogelijkheden staan Mark Pabai en Fabian de Keijzer prima hun mannetje. Pabai haalt in eerste instantie een bal op miraculeuze wijze van de lijn, waarna De Keijzer met een katachtige redding zijn doel vooralsnog schoon houdt.

Domper voor rust
Vlak voor rust krijgen de Utrechtse talenten echter een zware domper te verwerken. De Keijzer weet in eerste instantie nog prima redding te brengen op een schot van Martijn Berden. Maar de uiteindelijke rebound die daarop volgt van Ioannis-Foivos Botos wordt ook de goalie te machtig, 0-1.

Talenten herpakken zich
Dat de Utrechters in de rust de hoofden bij elkaar steken, wordt wel duidelijk in het vervolg van de wedstrijd. De beloftenploeg schiet uit de startblokken in de tweede helft, maar vergeet zichzelf te belonen. Een afgemeten voorzet van Odysseus Velanas komt terecht bij Remco Balk. Balk wordt op zijn beurt echter meteen vastgezet door twee Deventenaren waardoor die aanval op niets uitloopt.

Slotoffensief
Verdediger Ruben Kluivert wordt naar de kant gehaald en aanvaller Oussama Alou komt binnen de lijnen. Dat zegt genoeg over het slotoffensief dat vanaf nu begint. Op de vrije trap van Velanas na komt de beloftenploeg niet echt tot grote mogelijkheden. Wel heeft Go Ahead Eagles de handen vol aan de opgevoerde druk van de Utrechters. Maar daar koopt de beloftenploeg uiteindelijk niets voor.

Volgende wedstrijd: TOP Oss-uit
In de 36e speelronde van de Keuken Kampioen Divisie neemt Jong FC Utrecht het op tegen TOP Oss. Die wedstrijd staat volgende week vrijdag 30 april op het programma. Om 20.00 uur wordt er afgetrapt in Noord-Brabant. Eerder dit seizoen verloor de beloftenploeg nipt met 0-1 in eigen huis van de Ossenaren. Het laatste kwartier moest het team het destijds met een man minder doen.

Jong FC Utrecht – Go Ahead Eagles 0-1 (0-1)
45. Ioannis-Foivos Botos 0-1.

Gele kaarten: Julliani Eersteling (Go Ahead Eagles).