Voorleesuurtjes: genieten voor jong en oud

02 april 2021

FC Utrecht een maatschappelijk partner a.s.r. slaan handen ineen en lezen kinderen in Wilhelmina Kinderziekenhuis voor.

Verdediger Django Warmerdam blijkt, naast een uitstekende verdediger, ook een dijk van een voorlezer te zijn. De linksback nam deze week, evenals medewerkers van FC Utrecht’s maatschappelijk partner a.s.r. en leden van de OldStars-ploeg van FC Utrecht, een voorleesuurtje voor zijn rekening voor de kinderen in het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht. De kids genoten ervan. En de ouders? Die stiekem ook!

“Het is mooi om iets voor deze kinderen te kunnen betekenen”, zei Warmerdam. Medewerker Ton de Ridder van a.s.r. was het daar roeremd mee eens. “Op deze manier proberen wij een extra bijdrage te leveren voor deze doelgroep”, vertelde hij. In samenwerking met verschillende maatschappelijke partners probeert FC Utrecht ondanks de onmogelijkheden die de coronaregels met zich meebrengen zo betrokken mogelijk te blijven bij het Wilhelmina Kinderziekenhuis.

Daar waren het niet alleen de kinderen die ervan genoten om zich te laten meenemen in één van de vele verhalen die werden voorgelezen. Ook de ouders vonden het een fijne activiteit. “Wij waarderen het enorm dat jullie dit doen”, vertelde de moeder van één van de kinderen. “Dit zijn vormen van entertainment die de kinderen in de huidige situatie erg opvrolijken.”

Naast de bijdrage van de spelersgroep, de voorlezende leden van FC Utrecht’s OldStars en de inzet van de medewerkers van a.s.r. was ook maatschappelijk partner John West van de partij. Na afloop van de online voorleessessies ontvingen alle kinderen die voorgelezen waren een passend cadeau van John West. Zo werden er voorleesboekjes gegeven aan de jongste kinderen, terwijl de wat oudere kinderen een kwartetspel kregen en de oudste kids werden verrast met een bordspel. De cadeautjes van John West werden door de OldStars geleverd met de onlangs in gebruik genomen DE Koffiefiets.