Jong FC Utrecht treedt aan tegen Go Ahead Eagles

23 april 2021

Wederom thuiswedstrijd voor Utrechtse talenten tegen huidige nummer vijf.

Jong FC Utrecht mag vanavond (vrijdag) aan de bak tegen Go Ahead Eagles. De gasten uit Deventer en tevens promotiekandidaat, komen op bezoek in Utrecht. Net zoals vorige week dus een wedstrijd op het eigen Sportcomplex Zoudenbalch. Enige verschil is dat er ditmaal een uur later wordt afgetrapt, om 21.00 uur klinkt het eerste fluitsignaal.

Heel dichtbij waren de Utrechtse talenten afgelopen vrijdag, toen het in de slotfase van de wedstrijd alsnog de deksel op de neus kreeg. Na tien minuten had de ploeg al een snelle achterstand omgezet in een voorsprong, door doelpunten van Odysseus Velanas en Oussama Alou. Het mocht echter niet baten, FC Volendam zorgde met de 2-3 voor de vierde Utrechtse thuisnederlaag op rij.

Lastige fase
Het einde van het seizoen nadert en de ploeg van hoofdtrainer Ab Plugboer bevindt zich in een lastige fase. Desalniettemin laat het team de laatste wedstrijden zien zeker de kwaliteiten in huis te hebben, om het promotiekandidaten zoals De Graafschap, NAC Breda en FC Volendam erg moeilijk te maken. Ook de Deventenaren behoren tot die groep.

Go Ahead Eagles
De bezoekers kregen de laatste weken een pittig programma voor de kiezen en dat leverde dan ook wisselende resultaten op. Uit bij NAC Breda werd bijvoorbeeld de volle buit gepakt (0-1), maar in Doetinchem werd met hetzelfde minimale verschil verloren van De Graafschap. Vorige week stelde Go Ahead Eagles knap orde op zaken door met 3-0 Almere City te verslaan. Met als gevolg dat NAC Breda en Almere City, de respectievelijke nummers drie en vier, nog maar twee punten voorstaan op de formatie uit Deventer.

Eerdere ontmoetingen
De laatste thuisoverwinning tegen de ploeg uit Overijssel dateert alweer van 2 april 2018, toen werd het 1-0 door een doelpunt van Tufan Ozbozkurt. Toch hoeven we niet zo ver terug in de tijd om de laatste driepunter tegen de ‘Eagles’ te vinden. Dit seizoen wist het beloftentelftal te stunten door in de Adelaarshorst met 2-3 te zegevieren. Even leek het er destijds op dat een comfortabele voorsprong van 0-2 uit handen werd gegeven. Totdat Jeredy Hilterman in extremis op aangeven van Tim Pieters alsnog de winnende binnenschoot. Dat resulteerde in een 2-3 overwinning.

Updates via Twitter en Instagram Stories, live uitzending op ESPN Extra
Je kunt op de hoogte blijven van de ontwikkelingen bij de wedstrijd Jong FC Utrecht – Go Ahead Eagles via het Twitterkanaal en de Instagram Stories van FC Utrecht. Bovendien wordt de partij live uitgezonden op ESPN Extra. De aftrap is om 21.00 uur.