Utrechtse eSporters zetten hun puntenverlies recht

08 april 2021

eSporters verliezen maar herpakkin zich in speelronde 4.

Jaey Daalhuisen en Melvin Boere laten in speelronde 3 punten liggen tegen Fortuna Sittard. De eSporters verliezen met 1-3. Een dag later doen de mannen, in speelronde 4, goede zaken. De eSporters uit de Domstad boeken een belangrijke 3-1 overwinning op VVV-Venlo. De Venlonaren stonden na drie speelronden op een verrassende derde plek.

FC Utrecht – Fortuna Sittard
Aan de start van speelronde 3 staat Melvin Boere, namens FC Utrecht, tegenover Fortunees Marc Groenland. Melvin begint goed aan de wedstrijd, maar echte kansen blijven uit. De Utrechter is een aantal keer in het zestienmetergebied van Fortuna te vinden, maar weet niet gevaarlijk te worden. Het lukt Fortuna maar niet om in de buurt van het Utrechtse doel te komen. Echter is het de ploeg uit Sittard dat de score weet te openen. Na een goede counter weet Groenland koelbloedig zijn eerste kans meteen af te ronden. Vlak voor het rustsignaal wordt het 0-1. Een kwartier na rust is het meteen weer raak voor Fortuna. De Limburgse eSporter gaat effectief met zijn kansen om, en tovert de tweede kans om in zijn tweede doelpunt: 0-2. Melvin komt niet door de sterke verdediging van Fortuna heen. Bij overname ligt er heel veel ruimte voor Marc achter de Utrechtse verdediging. Na een snelle omschakeling tekent Fortuna voor de 0-3. Vlak na de tegentreffer weet Melvin iets terug te doen. Hij scoort de 1-3 en bepaalt daarmee gelijk de eindstand.

Het is aan Jaey Daalhuisen de taak om de comeback van Melvin door te trekken in de tweede wedstrijd van speelronde 3. Jaey neemt het op tegen de voor Fortuna uitkomende Jason Glas. Jaey begint, net als Melvin, sterk aan de wedstrijd. Hij is namens FC Utrecht veel aan de bal en dringt meermaals gevaarlijk aan bij het doel van Fortuna. Toch weet de Utrechtse eSporter de score niet te openen en daarmee is de ruststand 0-0. In de loop van de tweede helft wordt Jaey steeds gevaarlijker. Nog meer dan in de eerste helft is hij aanzienlijk veel aan de bal. De verdediging van Fortuna verzaakt niet en houdt de ruimtes erg klein. Jaey komt er niet doorheen en kan er niet voor zorgen dat de punten in Utrecht blijven. Jason stelt de eerste punten voor Fortuna veilig: 0-0.

Melvin Boere – Marc Groenland 1-3;
Jaey Daalhuisen – Jason Glas 0-0;
Eindstand: 1-3.

VVV-Venlo – FC Utrecht
Speelronde 4 wordt afgetrapt door Jesper Maes en Jaey Daalhuisen. Jesper speelt namens VVV-Venlo, dat ongeslagen is begonnen aan dit seizoen van de eDivisie. Veel hoeft dat niet te zeggen, want het is Jaey die goed begint aan de wedstrijd. In het eerste halfuur blijven doelpogingen van beide kanten uit. Jaey weet zijn eerste kans direct te benutten en opent de score. Hiermee is ook meteen de ruststand bepaald: 0-1. In de tweede helft zet Jaey zijn goede spel door. De Utrechter maakt optimaal gebruik van een foutje van VVV-Venlo, door in de 67e minuut de voorsprong uit te breiden: 0-2. Maes weet ook in de slotfase het Utrechtse doel niet te bereiken. Jaey blijft in de slotfase dominant en zorgt voor een 0-2 overwinning.

In de tweede wedstrijd staat Melvin Boere namens FC Utrecht tegenover Stefano Pinna. Stefano, de van KRC Genk overgekomen eSporter, begint sterk aan de wedstrijd. In de beginfase van de wedstrijd dringt hij meerdere malen aan bij het Utrechtse doel. Al in de negende minuut opent VVV-Venlo de score: 1-0. Melvin weet in de eerste helft nog niet gevaarlijk te worden, maar verdedigend groeit hij in de wedstrijd. De ruststand is 1-0 in het voordeel van VVV-Venlo. Na rust wacht Melvin rustig zijn kansen af. In de 61e minuut beloont hij zichzelf door een Utrechtse treffer op het scorebord te zetten: 1-1. Na snel combinatiewerk weet hij de Venlose verdediging te passeren en schiet hij hard binnen. Een belangrijk doelpunt, want het verschil over twee wedstrijden is nu weer twee doelpunten. VVV-Venlo wijzigt direct hierna het strijdplan en zet veel aanvallende spelers in het veld. Pinna weet, met een beetje ongeluk, zijn kansen niet te benutten. De wedstrijd eindigt in een gelijkspel: 1-1.

Jesper Maes – Jaey Daalhuisen 0-2;
Stefano Pinna - Melvin Boere   1-1;
Eindstand: 3-1.

Vooruitblik
Volgende week staan Jaey en Melvin tegenover PEC Zwolle en Sparta Rotterdam. Aan hen de taak om de goede lijn door te trekken naar de volgende twee speelronden die op het programma staan. Afgelopen speelronde hebben ze laten zien wat ze in hun mars hebben.