Utrechtse eSporters beleven een drukke week

29 april 2021

Drie speelronden in één week voor FC Utrecht eSports.

Jaey Daalhuisen en Melvin Boere hebben een drukke week achter de rug. Op Koningsdag werden er twee wedstrijden gespeeld. Tegen sc Heerenveen werd verrassend verloren met 5-2. Enkele uren later speelden de eSporters gelijk tegen Heracles: 4-4. Speelronde 11 stond een dag later op het programma. Toen werd FC Groningen verslagen met 3-2.

sc Heerenveen – FC Utrecht
In speelronde 9 is sc Heerenveen de tegenstander van de Utrechtse eSporters. Jaey Daalhuisen staat namens FC Utrecht tegenover Floris Jorna. In de beginfase gaat het spel erg op en neer. Beide ploegen komen aan hun doelpogingen, maar erg gevaarlijk zijn ze nog niet. In de 17e minuut krijgt Jaey voor het eerst een echt grote kans, maar de bal wordt tegengehouden door een Friese verdediger. Jorna schakelt direct hierna snel om en maakt de openingstreffer: 1-0. Jaey laat het hier echter niet bij zitten. Enkele minuten later brengt hij FC Utrecht op gelijke hoogte met sc Heerenveen: 1-1. In de loop van de eerste helft gaat het nog steeds gelijk op. Er wordt echter niet meer gescoord en de ruststand is hiermee 1-1. Na de rust is sc Heerenveen veel aan de bal en geduldig aan het wachten op goede kansen. Jaey daarentegen weet in de tweede helft niet erg gevaarlijk te worden. Beide heren komen niet meer tot score. Jorna speelt de wedstrijd slim uit waardoor het duel in 1-1 eindigt.

Aan Melvin Boere de taak om in de tweede wedstrijd voor een Utrechtse overwinning te zorgen. Zijn tegenstander is de voor sc Heerenveen uitkomende Niels Krist. Melvin begint goed aan de wedstrijd. In de 10e minuut creëert hij al een enorme kans. Hij weet zichzelf echter niet te belonen en de corner die hierop volgt vindt ook de netten niet. Wederom is sc Heerenveen scherp in de omschakeling. De aanval die hierop volgt is namelijk een doelpunt voor Krist, die zijn ploeg op voorsprong zet: 1-0. Melvin is nadrukkelijk op zoek naar een doelpunt, maar hij weet niet door de Friese verdediging heen te komen. Op identieke wijze breidt Krist de voorsprong uit. Na een gemiste kans van FC Utrecht breekt sc Heerenveen er snel doorheen. Vlak voor rust, in de 42e minuut, wordt het 2-0. Tien minuten na rust is het alweer raak voor Krist. Hij zet zijn derde treffer op het scorebord: 3-0. Melvin weet nog weinig kansen te creëren in de tweede helft. Beide ploegen zijn in de slotfase op zoek naar doelpunten. In de 75e minuut weet Melvin dan toch door de Friese verdediging heen te komen. Hij zet de 3-1 op het scorebord namens FC Utrecht. Enkele minuten later is het toch weer Krist die de voorsprong van sc Heerenveen uitbreidt: 4-1. Krist, die de hele wedstrijd is blijven zoeken naar doelpunten, zet zijn vierde treffer van de wedstrijd op het scorebord. Hiermee bepaalt hij direct de eindstand: 4-1.

Floris Jorna – Jaey Daalhuisen 1-1;
Niels Krist – Melvin Boere 4-1;
Eindstand: 5-2.


FC Utrecht – Heracles Almelo
FC Utrecht staat tegenover Heracles Almelo in speelronde 10. Melvin Boere start deze speelronde in de eerste wedstrijd tegen Cosimo Guarnieri. De Italiaan Guarnieri is sinds speelronde 7 actief voor Heracles eSports. Melvin begint fel aan de wedstrijd. Hij is nadrukkelijk aan het aanvallen, maar weet geen grote kansen te creëren. Halverwege de eerste helft gaat het gelijk op. In de 45e minuut zet Heracles vanuit een corner de openingstreffer op het scorebord. Nadat de keeper mis zit, schiet Guarnieri zijn ploeg op voorsprong: 0-1. Guarnieri zet hiermee direct de ruststand op het scorebord. Na rust is het Melvin die lange ballen speelt. Hij is geduldig op zoek naar zijn eerste treffer van de wedstrijd, maar de Almelose verdediging zit goed in de wedstrijd. In de 80e minuut krijgt Heracles de mogelijkheid om de voorsprong uit te breiden. Guarnieri schiet echter op de paal, waardoor Melvin met de schrik vrij komt. Niet heel veel later, namelijk in de 89e minuut, lukt het Guarnieri wel om zijn tweede treffer te maken. Vlak voor het eindsignaal komt Heracles op een 0-2 voorsprong, waardoor de ploeg uit Almelo de eerste wedstrijd.

In de tweede wedstrijd staat Jaey Daalhuisen namens FC Utrecht tegenover Bryan Hessing. Jaey zal de 0-2 achterstand moeten proberen recht te zetten. Jaey is in de eerste helft veel aan de bal, en creëert een aantal mogelijkheden. Toch is het Hessing die de openingstreffer maakt: 0-1. Na het uitkomen van de Utrechtse keeper, wipt Hessing de bal over de doelman heen. Hessing maakt in de 29e minuut zijn eerste treffer van de wedstrijd. Enkele minuten later herpakt Jaey zichzelf en brengt hij FC Utrecht op gelijke hoogte met Heracles: 1-1. Hij zet zowel de gelijkmaker als de ruststand op het scorebord. Vlak na rust is het weer de Utrechtse eSporter die toeslaat. Hij onderschept een terugspeelbal van een Heraclied, waarna hij koelbloedig afrondt: 2-1. Na deze goal zijn beide ploegen op zoek naar meer doelpunten. Zowel FC Utrecht als Heracles creëren grote kansen, maar ze kunnen zichzelf nog niet belonen. In de slotfase lukt het Jaey dan toch om de Utrechtse voorsprong uit te breiden. Hij zet zijn ploeg op een 3-1 voorsprong en komt hiermee over twee wedstrijden op gelijke hoogte met Heracles. Enkele minuten later schrijft de Utrechtse eSporter de 4-1 achter zijn naam, een belangrijke goal voor FC Utrecht. Bij deze stand sleept FC Utrecht de 3 punten namelijk binnen. In de laatste minuut van de reguliere speeltijd is het toch Heracles dat weer tot scoren komt. Hessing maakt de 4-2 en weet nog een punt te winnen voor zijn ploeg. De eindstand van de wedstrijd is 4-2.

Melvin Boere – Cosimo Guarnieri 0-2;
Jaey Daalhuisen – Bryan Hessing 4-2;
Eindstand: 4-4.


FC Utrecht – FC Groningen
De derde speelronde van deze week, speelronde 11, wordt afgetrapt door Jaey Daalhuisen en Nick Den Hamer. In de beginfase van de wedstrijd laat FC Groningen een grote kans liggen. Na 16 minuten spelen is het niet FC Groningen, maar FC Utrecht dat op voorsprong komt. Jaey maakt de openingstreffer en zet de 1-0 op het scorebord. In de loop van de eerste helft blijft Jaey dominant. Hij is veel aan de bal en creëert zelfs grote kansen. In de slotfase van de eerste helft probeert Den Hamer er nog uit te komen, maar dit lukt hem tot dusver niet. Ruststand: 1-0. FC Groningen komt goed uit de kleedkamers. Een kwartier na rust krijgt de ploeg een enorme kans, maar de Groningse aanvaller schiet de bal over het doel heen. Hoewel beide ploegen nadrukkelijk op zoek zijn naar mogelijkheden, is het weer Den Hamer met een grote kans. In de 82e minuut raakt hij het zijnet, en behoudt Jaey zijn voorsprong. In de slotfase probeert Jaey deze voorsprong uit te breiden, maar hij weet het Groningse doel niet nog een keer te vinden. Eindstand: 1-0.

De tweede wedstrijd van deze speelronde wordt gespeeld door Melvin Boere en Bob van Uden. Al vroeg in de wedstrijd komt FC Groningen op voorsprong. In de 10e minuut tekent van Uden al voor de openingstreffer: 0-1. Tien minuten later krijgt Melvin de kans om FC Utrecht op gelijke hoogte te brengen, maar hij weet zijn kans niet af te ronden. FC Utrecht is de ploeg die het meest aan de bal is. Toch gaat het qua kansen erg op en neer. Beide ploegen weten echter niet meer te scoren voor rust, waardoor de ruststand 0-1 is. Vlak na rust weet van Uden weer gevaarlijk te worden en krijgt hij een penalty. De Utrechtse doelman keert deze penalty en is hiermee belangrijk voor zijn ploeg. Zowel FC Utrecht als FC Groningen blijven erg aanvallend spelen en zijn getergd om te scoren. Het is FC Utrecht dat dit voor elkaar krijgt. Melvin zet in de 72e minuut de gelijkmaker achter zijn naam: 1-1. De Groningse aanval die hierop volgt is direct weer een doelpunt. Van Uden laat het er niet bij zitten en zet de 1-2 op het scorebord. Uit exact dezelfde situatie laat Melvin weer van zich horen. De eerste aanval na de tegengoal leidt direct weer tot een doelpunt. Met nog twee minuten reguliere speeltijd komt FC Utrecht op gelijke hoogte: 2-2. Melvin probeert de voorsprong namens FC Utrecht te pakken in de slotfase. Dit lukt hem echter niet waardoor er een 2-2 eindstand op het scorebord komt te staan. Door deze overwinning pakt FC Utrecht drie hele belangrijke punten.

Jaey Daalhuisen – Nick Den Hamer 1-0;
Melvin Boere – Bob van Uden 2-2;
Eindstand: 3-2.


Vooruitblik
Volgende week worden speelronde 12 en 13 gespeeld. In speelronde 12 is Willem II de tegenstander. Diezelfde dag (dinsdag) wordt er in speelronde 13 tegen PSV gespeeld. Willem II is de directe concurrent van de Utrechtse eSporters. PSV staat momenteel aan kop in de eDivisie.