Utrechtse beloften gaan voor primeur in Oss

30 april 2021

Jong FC Utrecht speelt vanavond (vrijdag) in het Frans Heesen Stadion tegen TOP Oss.

Punten pakken in het Frans Heesen Stadion: Jong FC Utrecht deed het nog nooit en is er alles aan gelegen in dat gegeven vanavond (vrijdag) verandering te brengen. De Domstedelingen nemen het vanaf 20.00 uur op tegen TOP Oss.

Tegen de taaiste defensie van de Keuken Kampioen Divisie lukte het Jong FC Utrecht vorige week niet om tot scoren te komen. Op eigen veld verloren de Domstedelingen met 0-1 van Go Ahead Eagles, dat over onder anderen voormalig FC Utrecht’er Jacob Mulenga beschikte. Het was voor de Utrechters de vierde nederlaag op rij. Ook de net als de Eagles op promotie jagende ploegen FC Volendam (2-3), NAC Breda (3-1) en De Graafschap (0-1) bleken te sterk voor de talenten uit Utrecht.

Tot Ons Plezier in vorm
Van de laatste zeven wedstrijden die TOP Oss speelde, verloor het team uit Oss er slechts één. Dat was in De Vliert in de streekderby tegen FC Den Bosch. Vorige week kwam het team van Klaas Wels niet in actie. Bij tegenstander Jong PSV heerste een Corona-uitbraak, waardoor de wedstrijd werd uitgesteld. Opvallend is dat de twee meest scorende Ossenaren op huurbasis bij Tot Ons Plezier actief zijn. Clubtopschutter Mart Remans (10 goals) is gehuurd van Roda JC Kerkrade, runner-up in het clubtopscorersklassement Dennis van der Heijden (7 treffers) is door het Italiaanse Carpi FC bij de Ossenaren ondergebracht.

Kleine verschillen
Jong FC Utrecht stond sinds de toetreding tot de Eerste Divisie negen keer eerder tegenover TOP Oss. Twee keer werd er door de Domstedelingen gewonnen. Dat was op 10 april 2017 (2-1, Nick Venema maakte beide Utrechtse treffers) en op 19 augustus 2019 (eveneens 2-1, Christopher Mamengi en Odysseus Velanas zorgden voor de Utrechtse doelpunten). Nog nooit pakte Jong FC Utrecht één of meerdere punten in het Frans Heesen Stadion. Wat ook opvalt: de laatste vijf edities tussen de Utrechtse talenten en de Ossenaren waren stuk voor stuk spannend en de winnaar scoorde in al die partijen steevast slechts één keer vaker dan de verliezer (0-1, 2-1, 2-1, 1-2, 2-1).

Live verslag via Twitter en Instagram Stories
Flitsen van de wedstrijd TOP Oss – Jong FC Utrecht passeren de revue in het ESPN-programma Voetbal op Vrijdag. Via Twitter en Instagram Stories doet FC Utrecht vanuit het Frans Heesen Stadion bovendien live verslag van de wedstrijd, die om 20.00 uur begint.