TOP-avond voor Jong FC Utrecht

30 april 2021

Talententeam uit Domstad wint voor het eerst sinds toetreding tot Eerste Divisie in Frans Heesen Stadion van TOP Oss: 0-4.

Een primeur voor Jong FC Utrecht. De beloftenploeg uit de Domstad won vanavond (vrijdag) namelijk voor het eerst sinds de equipe in het seizoen 2016/2017 toetrad tot de Eerste Divisie in Oss van TOP. In het Frans Heesen Stadion werd het 0-4 voor de Utrechters. Een TOP-avond!

Hoop op een goed resultaat? Voor zover die er bij de spelers van TOP Oss nog is bij aanvang van de tweede helft, schiet Jong FC Utrecht-aanvoerder Jeredy Hilterman die even overtuigend als hard als snel aan flarden. Precies zestien tellen is het tweede deel van de match bezig, als de captain van de Domstedelingen met een snoeihard schot voor de 0-3 tekent. Jong FC Utrecht zit dan op rozen, en TOP Oss zit in de penarie.

Hilterman opent de score, Alou verdubbelt de marge
Daar zitten de Brabanders na dik veertig minuten ook al dik in, trouwens. Dat komt door treffers van Hilterman (hij benut feilloos een strafschop die wordt gegeven na een overtreding van TOP Oss-verdediger Jan Lammers op Jong FC Utrecht-aanvaller Mohamed Mallahi: 0-1) en Oussama Alou, die een listig balletje knap controleert en op slag van rust fraai tegen de touwen jaagt: 0-2.

Solide spel
Een primeur lonkt dan dus al voor Jong FC Utrecht, dat nog nooit het zoet mocht proeven van een overwinning in het Frans Heesen Stadion. Na de 0-3 in de eerste minuut van de tweede helft leunen de talenten uit de Domstad wat meer achterover en laten ze de Ossenaren toe wat dichter in de buurt van het doel van Fabian de Keijzer te komen. Dat levert een paar spannende situaties op, maar geen hachelijke momenten. Daar speelt Jong FC Utrecht tijdens deze waterkoude avond veel te solide voor.

Oehlers maakt zijn eerste
Een toetje in de vorm van een vierde Utrechtse goal, dat komt er nog wel. De 17-jarige invaller Aurelio Oehlers, op dat moment pas enkele minuten in het veld, zorgt met zijn eerste treffer in het betaalde voetbal voor de 0-4 voor Jong FC Utrecht.

Nog twee duels te spelen
Voor Jong FC Utrecht komt het einde van het seizoen in zicht. De talentenformatie uit Utrecht speelt nog twee wedstrijden deze jaargang. Op vrijdag 7 mei komt Almere City FC op bezoek in de Domstad en tot slot wacht op woensdag 12 mei een uitpartij tegen FC Eindhoven. 

TOP Oss - Jong FC Utrecht 0-4 (0-2)
23 Jeredy Hilterman (strafschop) 0-1
43 Oussama Alou 0-2
46 Jeredy Hilterman 0-3
82 Aurelio Oehlers 0-4

Gele kaarten: Lion Kaak (TOP Oss), Raymond Huizing (Jong FC Utrecht).

Toeschouwers: 140.

Scheidsrechter: Robin Gansner.

Opstelling TOP Oss:
Bo Geens; Trevor David, Lorenzo Piqué, Jan Lammers, Joshua Sanches (54. Kyvon Leidsman); Lion Kaak, Philippe Rommens, Olivier Rommens (88. Dean Guezen); Mart Remans (87. Lion Kalentjev), Dennis van der Heijden, Livio Milts. 

Opstelling Jong FC Utrecht: 
Fabian de Keijzer; Mark Pabai, Ruben Kluivert (65. Joshua Mukeh), Rick Meissen, Gabriël Culhaci; Raymond Huizing, Albert Lottin (89. Yuya Ikeshita), Derensili Sanches Fernandes (65. Djevencio van der Kust); Mohamed Mallahi, Jeredy Hilterman, Oussama Alou (78. Aurelio Oehlers).