Skillgames voor Bijzonder FC Utrecht

06 april 2021

Spelers Bijzonder FC Utrecht pakken koppositie op Sportcomplex Zoudenbalch.

Tweede paasdag stond voor Bijzonder FC Utrecht dit jaar niet in het teken van een uitgebreid paasontbijt. Na VVV Venlo, ADO Den Haag, Ajax en FC Emmen, was het de beurt aan Bijzonder FC Utrecht voor de skillgames van de Bijzondere Eredivisie.

Op Sportcomplex Zoudenbalch werden een zevental challenges uitgevoerd. Regen, hagel, sneeuw, zon, wind, met alle weersomstandigheden kreeg de ploeg te maken. Ondanks dat werd alles op alles gezet om er een leuke dag van te maken.

Rond een uur of elf reed de officiële spelersbus van FC Utrecht langs Stadion Galgenwaard. Dit keer geen A-selectie of Jong FC Utrecht maar de spelers van Bijzonder FC Utrecht in de spelersbus. Na een spectaculaire opkomst en een goede warming-up, werd het tijd om in verschillende groepen de Skillgames uit te voeren. Van een dribbelparcours tot voetbalcurling en van de smartgoals naar het gatendoek, het kwam allemaal voorbij op het sportcomplex van FC Utrecht. Tijdens de verschillende opdrachten konden punten worden gescoord voor het eindklassement. “Het is dit seizoen lastig om de teams het gevoel te geven dat ze spelen in een officiële competitie. De skillgames zijn een mooi alternatief om de kinderen toch het gevoel te geven dat ze onderdeel zijn van een topclub en kunnen strijden tegen andere teams in de reguliere competitie. Plezier staat daarmee op één", aldus Frenck Heeremans van Players United.

Met 34 punten sloot het team de actieve middag af. Met deze uitslag klimt FC Utrecht naar de koppositie van het Skillgames-klassement. “Het gaat bij ons niet om de sportieve prestatie maar om het plezier die zowel de spelers als de begeleiders hebben. Het belangrijkste is dat de spelers en begeleiders een mooie dag hebben gehad. Het is fantastisch om te zien dat door het plezier uiteindelijk ook een mooie sportieve prestatie wordt neergezet", aldus Nynke Bakker, Manager Maatschappelijk van FC Utrecht.

Het seizoen van Bijzonder FC Utrecht liep niet zoals gehoopt. Na een turbulent eerste seizoen werd aan de start van het seizoen vrij snel werd duidelijk dat alle speelronden van dit jaar werden gecanceld. Een grote teleurstelling maar met veel enthousiasme bleef het team trainen en deelnemen aan de overige initiatieven.