Robin Pronk nieuwe Hoofd Jeugdopleiding FC Utrecht

08 april 2021

Pronk terug bij FC Utrecht in nieuwe rol.

Robin Pronk keert terug bij FC Utrecht. De oud-trainer van Jong FC Utrecht gaat aan de slag als Hoofd Jeugdopleiding van FC Utrecht. Vandaag tekende hij zijn contract, waardoor hij tot medio 2024 verbonden is aan FC Utrecht. Hij volgt Jelle Goes op, die aan de slag gaat bij de Israelische voetbalbond.

Pronk trad in 2011 in dienst van FC Utrecht, als trainer/coach van FC Utrecht Onder 19 en Coördinator van de bovenbouwteams. Na drie seizoenen maakte de oefenmeester de overstap naar Jong FC Utrecht, waarmee hij in 2016 promoveerde naar de Eerste Divisie. Medio 2019 sloot Pronk na acht seizoenen de FC Utrecht-deur achter zich om aan de slag te gaan in Polen bij Zaglebie Lubin als Development Coördinator Toptalents & Coaches. Na twee seizoenen buitenland keert Pronk vanaf 15 mei terug in Utrecht.

“Robin is een echte specialist op het gebied van opleiden”, legt Technisch Directeur Jordy Zuidam uit. “In zijn vorige periode bij FC Utrecht heeft hij ook een enorme bijdrage geleverd aan de jeugdopleiding. Enerzijds middels de promotie van het beloftenteam naar de Eerste Divisie, anderzijds ook in de ontwikkeling van talenten van bijvoorbeeld Bart Ramselaar en Sofyan Amrabat. We zijn na zijn vertrek in contact gebleven met elkaar. Hij kiest met deze terugkeer, ondanks zijn eerdere ambitie als hoofdtrainer aan de slag te gaan, bewust voor zijn specialisme als opleider. Wij zijn ervan overtuigd dat Robin weer een bijdrage gaat leveren aan de verdere ontwikkeling van de jeugdopleiding.”

“Ik heb een hele mooie periode van acht seizoenen gekend bij FC Utrecht”, aldus Robin Pronk. “De jeugdopleiding heeft destijds enorme stappen gezet en is doorgegroeid tot een opleiding met de hoogst mogelijke beoordeling. De afgelopen seizoenen in Polen hebben voor mij geleid tot nieuwe ervaringen en inzichten die ik mee kan nemen naar Utrecht. Ik vind het fantastisch om nu weer in te stappen. Samen gaan we verder bouwen aan de jeugdopleiding.”