Nederlaag in oefenduel in Wijdewormer

16 april 2021

FC Utrecht in Noord-Holland met kleinste verschil onderuit tegen AZ (1-0).

In een vriendschappelijke wedstrijd verloor FC Utrecht vanmiddag (vrijdag) van AZ. Op het AFAS Trainingscomplex in Wijdewormer, de thuisbasis van de Alkmaarders, was een late treffer van Myron Boadu beslissend in de onderhoudende wedstrijd: 1-0.

De steekbal van Simon Gustafson is om door een ringetje te halen. De juiste baan, de juiste snelheid. En, niet geheel onbelangrijk: gegeven op precies het juiste moment. Een moment waarop spits Adrián Dalmau erin slaagt om aan de aandacht van AZ’s centrale verdedigers Bruno Martins Indi en Timo Letschert te ontsnappen. De Spaanse aanvaller gaat alleen af op goalie Marco Bizot, maar kan halverwege de eerste helft de score niet openen. Het schot dat Dalmau lost, gaat over het doel.

Grootste kans voor FC Utrecht
De kans van Dalmau mag één van de weinige zijn van FC Utrecht in het eerste bedrijf; het is wel de grootste kans van de eerste helft. In Noord-Holland zijn de meeste mogelijkheden, zeker voor de break, voor AZ. Calvin Stengs en Jesper Karlsson stuiten op keeper Eric Oelschlägel, en pogingen van diezelfde Stengs en Fredrik Midtsjø missen de juiste richting. Captain Willem Janssen van FC Utrecht voorkomt met een dijk van een sliding dat van dichtbij Albert Gudmundsson kan uithalen. Aan de andere kant van het veld zijn er voor de rust nog kansen voor Dalmau (kopbal, over) en Adam Maher (schot, van richting veranderd).

Boadu beslist duel in slotfase
Maar scoren, dat doen de Alkmaarders en de Utrechters lange tijd niet. Onder een stralend lentezonnetje houden de ploegen elkaar juist goed in evenwicht. Balans, die is er ook in de kansen in de tweede helft. Bizot maakt een schot van Dalmau onklaar en ziet hoe Gustafson een bal naast zijn doel jaagt, terwijl aan de andere kant van het veld Owen Wijndal met een diagonaal schot voorlangs van zich doet spreken. De wedstrijd lijkt af te stevenen op een doelpuntloos gelijkspel, maar wordt een minuut of vijf voor tijd verandering in gebracht door Myron Boadu. De spits, die in de eerste helft speelt en in de tweede helft in de slotfase als invaller voor de tweede keer zijn entree mag maken op het veld, kopt vanuit een hoekschop de bal over keeper Maarten Paes heen in het doel: 1-0.

Twee uitduels voor de boeg
De volgende twee competitiewedstrijden van FC Utrecht zijn op vreemde bodem. Op donderdag 22 april staat een uitduel met Ajax op een programma en op zondag 25 april is het FC Twente-uit. Op zaterdag 1 mei speelt de FC uit de Domstad weer in Stadion Galgenwaard. Die dag komt Willem II op bezoek aan het Herculesplein. 

AZ - FC Utrecht 1-0 (0-0)
84. Myron Boadu 1-0

Gele kaarten: Owen Wijndal (AZ).

Toeschouwers: 0.

Opstelling AZ:
Marco Bizot; Jonas Svensson, Timo Letschert (46. Ramon Leeuwin), Bruno Martins Indi (46. Jordy Clasie), Owen Wijndal (72. Fons Gemmel); Fredrik Midtsjø, Albert Gudmundsson (83. Myron Boadu), Teun Koopmeiners; Calvin Stengs, Myron Boadu (46. Dani de Wit), Jesper Karlsson (69. Richonell Margaret).

Opstelling FC Utrecht:
Eric Oelschlägel (46. Maarten Paes); Mark van der Maarel, Emil Bergström (46. Hidde ter Avest), Willem Janssen (46. Benaissa Benamar), Django Warmerdam (63. Giovanni Troupée); Adam Maher (46. Joris van Overeem), Urby Emanuelson (63. Othmane Boussaid), Simon Gustafson; Moussa Sylla (46. Sander van de Streek), Adrián Dalmau (63. Remco Balk), Eljero Elia.