Laatste seizoen Tim Pieters bij FC Utrecht

13 april 2021

Aanvaller (19) kiest voor studie en stopt na dit seizoen bij FC Utrecht.

Tim Pieters is bezig aan zijn laatste seizoen in dienst van FC Utrecht. De aanvaller van Jong FC Utrecht kiest in onderling overleg met FC Utrecht voor zijn studie boven een extra contractjaar bij de club.

Utrechter Tim Pieters keerde afgelopen zomer terug bij FC Utrecht, waar hij tussen 2014 en 2016 ook in de jeugdopleiding speelde. De aanvaller speelde 30 wedstrijden voor Jong FC Utrecht in de Keuken Kampioen Divisie. Hierin scoorde hij 5 doelpunten en gaf hij 6 assists.

“Ik ben ontzettend dankbaar dat ik afgelopen jaar bij FC Utrecht een kans heb gekregen in het betaalde voetbal,” aldus Tim Pieters. “Maar ondertussen worstelde ik afgelopen periode met de keuze die ik moest maken tussen mijn studie en profvoetbal. Ik was erg blij dat FC Utrecht met me door wilde en mijn optie heeft gelicht, maar mijn twijfel bleef. Deze twijfel kwam mede omdat ik op korte termijn weinig perspectief zag op speelminuten in het eerste elftal en meer kans op slagen zag bij mijn maatschappelijke carrière. Na diverse gesprekken met de trainer en Jordy, heb ik de keuze gemaakt om volledig voor mijn studie te gaan. Het was een moeilijke keuze, maar ik ben blij met de ervaringen die ik hier heb opgedaan en met de medewerking van FC Utrecht.”