Jong FC Utrecht maakt zich op voor Avondje NAC

09 april 2021

Utrechtse talenten vanavond (vrijdag) aan de bak in Rat Verlegh Stadion.

Het beloftenteam van FC Utrecht maakt zich op voor een Avondje NAC. Vanavond (vrijdag) speelt Jong FC Utrecht in het Rat Verlegh Stadion tegen het in de spannende Keuken Kampioen Divisie-promotiestrijd verwikkelde NAC Breda. De aftrap is om 18.00 uur.

Het lukte Jong FC Utrecht afgelopen maandag niet om op eigen veld tegen promotiekandidaat De Graafschap het goede resultaat van enkele dagen eerder in Velsen-Zuid tegen Telstar (2-3 voor de Domstedelingen) een passend vervolg te geven. De beloftenploeg kreeg het niet voor elkaar de vijfmansdefensie van de Superboeren te doen wankelen op Sportcomplex Zoudenbalch, waar een doelpunt van routinier Daryl van Mieghem de wedstrijd besliste: 0-1.

Vijf punten gemorst
Met 0-1 verliezen op Tweede Paasdag; NAC Breda kan er over meepraten. Het team van Maurice Steijn ging op eigen veld met die score namelijk onderuit tegen Go Ahead Eagles, een paar dagen nadat Goede Vrijdag ook al niet zo heel goed bleek te zijn voor de geel-zwarten, die toen een punt sprokkelden in Amsterdam tegen Jong Ajax (1-1). Zo verspeelde NAC Breda dus vijf punten in de laatste twee speelrondes; punten die juist zo ontzettend waardevol zijn in de promotiestrijd waarin de Bredanaars verwikkeld zijn. NAC Breda staat nu vierde, vier punten achter nummer twee De Graafschap. En die tweede plek, die is felbegeerd. Die levert namelijk directe promotie naar de Eredivisie op.

Oogsten in Breda
Jong FC Utrecht, dat momenteel op plaats zeventien staat in de Keuken Kampioen Divisie, weet wat het is om te oogsten in het Rat Verlegh Stadion. Dat deed het Utrechtse talententeam vorig seizoen namelijk nog. In Breda werd het, ondanks het feit dat Jong FC Utrecht meer dan een half uur met een man minder speelde, 0-0. In de drie andere keren dat Jong FC Utrecht en NAC Breda tegenover elkaar stonden in de Keuken Kampioen Divisie, gingen de Brabanders er overigens steeds met de winst vandoor; 0-2, 0-2 en 4-1 voor de Bredanaars werd het.

Updates via Twitter en Instagram Stories, live uitzending op ESPN
Je kunt op de hoogte blijven van de ontwikkelingen bij de wedstrijd NAC Breda – Jong FC Utrecht via het Twitterkanaal en de Instagram Stories van FC Utrecht. Bovendien wordt de partij live uitgezonden door ESPN. De uitzending begint om 17.45 uur, de aftrap is om 18.00 uur.