Jong FC Utrecht kruist degens met FC Volendam

16 april 2021

Beloftenploeg krijgt bezoek van huidige nummer 7 in de Keuken Kampioen Divisie.

Jong FC Utrecht neemt het vandaag (vrijdag) op tegen FC Volendam. Sportcomplex Zoudenbalch is vanavond het strijdtoneel voor de wedstrijd tegen de huidige nummer 7 van de Keuken Kampioen Divisie. De aftrap is om 20.00 uur.

Een week geleden namen de Domstedelingen het op tegen NAC Breda. In het Rat Verlegh Stadion lukte het de talenten van FC Utrecht niet om voor een stunt te zorgen. Ondanks de gelijkmaker van Jeredy Hilterman eindigde de wedstrijd tegen de Bredanaars in een 3-1 nederlaag. Na 33 wedstrijden staat Jong FC Utrecht momenteel achttiende in de Keuken Kampioen Divisie.

Record
De gelijkmaker in Breda van Hilterman zorgde ervoor dat de spits van Jong FC Utrecht een record op zijn naam kan zetten. Het was zijn zeventiende doelpunt dit seizoen. Nog nooit eerder maakte een speler van Jong FC Utrecht in de Eerste Divisie zoveel treffers in één jaargang. Het oude record? Die stond op naam van Nick Venema. De 22-jarige aanvaller scoorde in het seizoen 2018/2019 16 treffers namens de beloftenploeg van FC Utrecht.

FC Volendam
De Volendammers zullen met een gemengd gevoel richting Utrecht reizen. Vorige week vrijdag werd er met 5-1 gewonnen van Helmond Sport, de twee wedstrijden daarvoor verloor FC Volendam tegen TOP Oss (2-0) en SC Cambuur (0-3). Bij de ploeg uit Noord-Holland komt Jong FC Utrecht een bekende tegen. Denso Kasius werd afgelopen januari voor anderhalf seizoen verhuurd aan FC Volendam. De 18-jarige rechtsback scoorde in de wedstrijd tegen Helmond Sport zijn eerste doelpunt in het betaald voetbal. Sportcomplex Zoudenbalch is voor Kasius dus bekend terrein. 

Eerdere ontmoetingen
De laatste ontmoeting tussen Jong FC Utrecht en FC Volendam? Dat was in het Kras Stadion op 11 september 2020. Ruim een half uur stonden de Domstedelingen door een rode kaart met tien man op het veld. Ondanks dat nadeel wist Hicham Acheffay door een snelle counter een doelpunt te maken en daarmee werd direct de eindstand op scorebord gezet: 0-1. Ook de laatste ontmoeting tussen de beide ploegen op Sportcomplex Zoudenbalch eindigde in een overwinning voor Jong FC Utrecht. Destijds waren het treffers van Jeredy Hilterman en Odysseus Velanas die ervoor zorgden dat Jong FC Utrecht een 2-1 overwinning kon noteren.

Updates via Twitter en Instagram Stories.
Je kunt op de hoogte blijven van de ontwikkelingen bij de wedstrijd Jong FC Utrecht - FC Volendam via het Twitterkanaal en de Instagram Stories van FC Utrecht. De aftrap is om 20.00 uur.