Jong FC Utrecht boekt knappe overwinning op Telstar

02 april 2021

Beloftenploeg wint met 2-3 van de club uit Velsen-Zuid.

Jong FC Utrecht verslaat Telstar. Door doelpunten van Remco Balk, Jeredy Hilterman en Odysseus Velanas winnen de Domstedelingen met 2-3. Voor de beloftenploeg van FC Utrecht is dit de tweede overwinning ooit op Telstar.

De wedstrijd is een kleine 10 minuten onderweg in de tweede helft. Tussenstand op dat moment? 1-2 in het voordeel voor Jong FC Utrecht. Derensili Sanches Fernandes ziet Odysseus Velanas vertrekken. Met één kaats wordt Velanas weggestuurd richting het doel van Telstar. De buitenspeler moet nog flink wat meters lopen, maar eenmaal aangekomen bij het doel van Jasper Schendelaar toont de linksbuiten zijn kwaliteiten: 1-3. De wedstrijd lijkt beslist.

Balk
Remco Balk maakt vandaag voor het eerst sinds 12 februari weer speelminuten. De 20-jarige voetballer laat zich tegen Telstar direct gelden. Raymond Huizing zorgt met een schitterende pass ervoor dat de doorgelopen Balk één-op-één met doelman Jasper Schendelaar komt te staan. De middenvelder blijft koelbloedig en rondt keurig af: 0-1. Niet alleen opent Balk hiermee vanavond de score, het is direct ook zijn eerste treffer in Utrechtse dienst.

Doelpunt Hilterman
Ook bij het tweede doelpunt deze avond speelt Balk een belangrijke rol. Nadat Mohamed Mallahi meerdere tegenstanders passeert vindt hij, via Balk, de vrijstaande Jeredy Hilterman. De spits van Jong FC Utrecht kapt naar binnen, haalt uit en ziet zijn schot met een heerlijke krul in de kruising eindigen: 0-2. Voor Hilterman is dat zijn 16e treffer in de Keuken Kampioen Divisie dit seizoen.

Spanning
Al snel komt de spanning weer terug in de wedstrijd. Vijf minuten na de treffer van Hilterman is het Glynor Plet die de aansluitingstreffer op zijn naam zet. De aanvaller van Telstar schiet van dichtbij binnen en zorgt daarmee voor de ruststand op het scorebord. Nadat Velanas de derde Utrechtse treffer voor zijn rekening neemt, is het vervolgens een oud-speler van FC Utrecht die ervoor zorgt dat de spanning wederom terug in de wedstrijd komt. Uit de kluts krijgt Gyliano van Velzen de bal voor zijn voeten. De 26-jarige aanvaller werkt de bal tegen de touwen. De eindstand verschijnt op het scorebord: 2-3.

Eerste minuten De Keijzer
Op 21 september 2020 kwam hij voor het laatst in competitieverband in actie: Fabian de Keijzer. En vandaag laat de goalie van Jong FC Utrecht zien wat hij in huis heeft. De doelman verricht een aantal ongelooflijk belangrijke reddingen. Zo weet De Keijzer, na een klein uur op de klok, de vrije trap van Sven van Doorm met een mooie zweefduik uit de kruising te tikken. Ook in de chaotische slotfase, waarin Telstar nog de lat raakt, keert de 20-jarige doelman op uitstekende wijze een poging van Plet.

Debuut
Naast de terugkeer van De Keijzer zal Joshua Mukeh ook met positieve gevoelens terugkijken op deze wedstrijd. De 17-jarige verdediger staat in de basis bij de Utrechters en maakt in het BUKO Stadion zijn debuut in de beloftenploeg en in het betaalde voetbal.

De Graafschap
Voor Jong FC Utrecht zijn het drukke dagen. De beloftenploeg van de club uit de Domstad komt aankomende maandag alweer in actie. Op tweede paasdag speelt Jong FC Utrecht een thuiswedstrijd tegen De Graafschap. Sportcomplex Zoudenbalch is die dag om 14.30 uur het strijdtoneel voor de ontmoeting met de huidige nummer drie van de Keuken Kampioen Divisie. De Superboeren verloren vandaag met 0-3 van FC Dordrecht.

Telstar - Jong FC Utrecht 2-3 (1-2)
09. Remco Balk 0-1
15. Jeredy Hilterman 0-2
20. Glynor Plet 1-2
56. Odysseus Velanas 1-3
62. Gyliano van Velzen 2-3


Gele kaarten: -

Rode kaarten: -

Toeschouwers: 0.

Scheidsrechter: Stan Teuben

Opstelling Telstar:
Jasper Schendelaar; Ilias Bronkhorst, Vincent Regeling, Siebe Vandermeulen (64. Ozan Kökcü); Redouan El Yaakoubi; Sven van Doorm, Rashaan Fernandes (64. Welat Cagro); Anass Najah (78. Robin Eindhoven); Anthony Berenstein (78. Yaël Liesdek); Glynor Plet, Gyliano van Velzen.

Opstelling Jong FC Utrecht:
Fabian de Keijzer; Mark Pabai, Rick Meissen, Joshua Mukeh, Gabriël Culhaci; Raymond Huizing, Remco Balk (46. Derensili Sanches Fernandes), Davy van den Berg; Mohamed Mallahi (89. Yuya Ikeshita); Jeredy Hilterman (90. Tim Pieters); Odysseus Velanas.