Jong FC Utrecht afgetroefd door Superboeren

05 april 2021

Utrechtse beloftenploeg op eigen veld onderuit tegen De Graafschap: 0-1.

Jong FC Utrecht heeft vanmiddag (maandag) op Sportcomplex Zoudenbalch niet voor een verrassing kunnen zorgen tegen De Graafschap. In het Paasduel, waarin zon en sneeuwbuien elkaar afwisselden, bleek een doelpunt van captain Daryl van Mieghem van de Superboeren, halverwege de eerste helft, beslissend: 0-1.

Hij krijgt wat ruimte en denkt dan: weet je wat, ik probeer het eens. Een schot van invaller Tim Pieters in de slotfase van de wedstrijd dwingt keeper Rody de Boer van De Graafschap tot een redding. En niet veel later brengt een andere aanvaller van Jong FC Utrecht, Odysseus Velanas, de Doetinchemmers ook even aan het wankelen. Maar zijn inzet van dichtbij levert ‘slechts’ een corner op. De Graafschap blijft zodoende overeind tijdens een Utrechts slotoffensief.

Offensief
Dat offensief is voor de Domstedelingen nodig in een poging in elk geval een punt over te houden aan het duel met de Gelderlanders. Het inbrengen van creatievelingen als Derensili Sanches Fernandes, Oussama Alou en de al genoemde Pieters zorgt er aan het einde van de rit alleen niet voor dat de promotiekandidaat verrast wordt. De Graafschap, met een vijfmans defensie, houdt de nul op Zoudenbalch.

Van Mieghem slaat toe
Aan de andere kant van het veld heeft Thijmen Nijhuis het met name tijdens de eerste helft een stuk drukker dan zijn Doetinchemse vakbroeder. Halverwege het eerste bedrijf moet de goalie van de Utrechtse talentenploeg incasseren. Daryl van Mieghem schudt zijn naaste bewaker Rick Meissen af en schiet de bal daarna van dichtbij in het door Nijhuis verdedigde doel: 0-1.

Kansen in laatste kwart
In het laatste kwart van de wedstrijd is zowel de gelijkmaker als een verdubbeling van de marge een aantal keer dichtbij. Maar omdat keeper De Boer een inzet van Velanas onschadelijk maakt en vervolgens Mohamed Mallahi de bal in het zijnet ziet schieten, en omdat aan de andere kant van het veld Nijhuis inzetten van Joey Konings en Melvin Platje onschadelijk maakt, blijft het tijdens een middag waarop zonnestralen en sneeuwbuien elkaar afwisselen op een ijzig koud Sportcomplex Zoudenbalch bij 0-1.

Vrijdag naar Breda
Het beloftenteam van FC Utrecht treft vrijdag alweer de volgende ploeg die het vizier heeft gericht op promotie naar de Eredivisie. Die dag, in het Rat Verlegh Stadion, neemt Jong FC Utrecht het namelijk op tegen NAC Breda. 

Jong FC Utrecht - De Graafschap 0-1 (0-1)
22. Daryl van Mieghem 0-1

Gele kaarten: Joshua Mukeh (Jong FC Utrecht), Danny Verbeek (De Graafschap).

Toeschouwers: 0.

Scheidsrechter: Martijn Vos.

Opstelling Jong FC Utrecht: 
Thijmen Nijhuis; Mark Pabai (61. Djevencio van der Kust), Rick Meissen, Joshua Mukeh (75. Oussama Alou), Gabriël Culhaci; Raymond Huizing, Albert Lottin, Remco Balk (46. Derensili Sanches Fernandes); Mohamed Mallahi (76. Tim Pieters), Jeredy Hilterman, Odysseus Velanas.

Opstelling De Graafschap:
Rody de Boer; Julian Lelieveld, Jasper van Heertum, Toine van Huizen, Roland Baas, Jordy Tutuarima (75. Milan Hilderink); Jesse Schuurman, Danny Verbeek (60. Joey Konings), Elmo Lieftink; Daryl van Mieghem (69. Melvin Platje), Johnatan Opoku.