Intensievere samenwerking JoU en FC Utrecht

09 april 2021

Meer activiteiten in de wijk door verbreden samenwerking met JoU.

FC Utrecht en Jongerenwerk Utrecht (JoU) gaan de samenwerking intensiveren. Sinds 2017 is er een samenwerking tussen beide partijen, waarbij zij elkaar ondersteunen bij maatschappelijke projecten voor en door (jongere) supporters. Beide directeuren tekenden het convenant voor intensievere samenwerking.

Stichting JoU en FC Utrecht werken actief met supporters binnen en buiten het stadion en in de wijken. Samen verbinden ze jongeren en worden jongeren geholpen bij diverse dagelijkse taken en hulpvragen. Daarnaast is er een jongerenwerker van JoU actief bij FC Utrecht, om jongeren te verbinden in en rond het stadion. Zo reed in deze coronatijd regelmatig een JoU-FC Utrecht bus door de wijken van de regio Utrecht om samen met jonge supporters, die zich vrijwillig inzetten, producten in te zamelen voor de Voedselbank. Daarnaast trekken JoU en FC Utrecht al jaren samen op in het Zij aan Zij traject, een project om bewustwording te creëren over onder meer respect, en tegen discriminerend gedrag.

“We horen bij elkaar. Dat is al een aantal jaar zo”, aldus Algemeen Directeur van FC Utrecht Thijs van Es. “Alles wat JoU doet in de regio en de stad, past fantastisch bij de club, waar ook ongelofelijk veel jongeren bij elkaar komen. Dit is een samenwerking voor meerdere jaren in de toekomst, waarbij we met elkaar optrekken om jongeren in Utrecht te ondersteunen.”

“FC Utrecht staat voor wilskracht, doorzettingsvermogen en samen strijden. Veel factoren waar jongeren bij het zoeken naar hun identiteit houvast aan hebben” vertelt Directeur van JoU Paul van der Aa. “Daarom werken we samen met FC Utrecht. Samen kunnen we jongeren mee helpen zoeken wie ze zijn en waar ze naartoe willen.”