FC Utrecht verliest van Feyenoord

11 april 2021

Domstedelingen op eigen veld onderuit tegen Rotterdammers: 1-2.

FC Utrecht verloor vanmiddag (zondag) van Feyenoord. In Stadion Galgenwaard besliste Steven Berghuis na de break de partij, nadat de score halverwege door twee eigen doelpunten nog in balans was: 1-2.

Behoorlijk wat ruimte, een goede uitgangspositie bovendien. Eljero Elia krijgt de gelegenheid op het Feyenoord-doel te vuren in de blessuretijd van de wedstrijd, en die kans grijpt de FC Utrecht-aanvaller aan. Het schot is een prooi voor sluitpost Nick Marsman, die daarmee de laatste Utrechtse doelpoging in de kiem smoort en ervoor zorgt dat de Rotterdammers de 1-2 score over de streep trekken.

Bijlow maakt inzetten Van de Streek en Kerk onschadelijk
Eerder in de tweede helft is het Justin Bijlow die met een knappe save Sander van de Streek weerhoudt van het maken van een doelpunt, na goed voorbereidend werk van Moussa Sylla. Bijlow werpt zich in de toegevoegde speeltijd nog voor een bal waarop ook Gyrano Kerk aast en houdt daar een blessure aan over, waardoor voormalig FC Utrecht-speler Marsman de laatste paar minuten van de match onder de Feyenoord-lat staat.

Fer en Gustafson maken eigen doelpunten
Maar wat de Utrechters ook proberen, ze slagen er niet in de weg naar het net te vinden. Het FC Utrecht-doelpunt dat wordt gescoord, de openingstreffer van de wedstrijd, wordt gemaakt door Leroy Fer. De Feyenoord-middenvelder schiet na een FC Utrecht-corner de bal in zijn eigen doel en zet FC Utrecht daarmee na een klein kwartier spelen op een 1-0 voorsprong. Een dik kwartier later overkomt Simon Gustafson zo ongeveer hetzelfde; hij kopt de bal na een Feyenoord-hoekschop in het door Eric Oelschlägel verdedigde doel: 1-1.

Kansen voor FC Utrecht
Die score doet geen recht aan de verhoudingen op het veld. FC Utrecht gaat sterk van start en krijgt kansen via onder anderen Van de Streek (schot, naast), Othmane Boussaid (schot, gekraakt), Kerk (kopbal, Bijlow redt), Kerk (schot, Bijlow redt), Adam Maher (schot in de handen van de Feyenoord-goalie) en nogmaals Kerk, die vanuit een moeilijke hoek op Bijlow stuit. 

Vanuit het niets 1-2
In de tweede helft, zo ongeveer uit het niets, neemt Feyenoord de leiding. Een schot van Mark Diemers wordt gekraakt, maar het lukt FC Utrecht dan niet de bal weg te werken. Als het leer vervolgens voor de voeten van Berghuis belandt, haalt de aanvoerder van Feyenoord genadeloos uit: 1-2. FC Utrecht jaagt in het ruime half uur dat daarna nog op de klok staat op de gelijkmaker, maar weet Bijlow en daarna Marsman niet te verrassen.

Ajax-uit en daarna FC Twente-uit
De volgende wedstrijd op het programma: Ajax-uit. Op donderdag 22 april staat de ploeg van Hoofdtrainer René Hake in de Johan Cruijff ArenA tegenover de koploper van de Eredivisie. De aftrap is die dag om 20.00 uur. Drie dagen later, op zondag 25 april, staat FC Twente-uit op de rol voor de Domstedelingen. Die partij in de Grolsch Veste vangt om 16.45 uur aan.

FC Utrecht - Feyenoord 1-2 (1-1)
13. Leroy Fer (eigen doelpunt) 1-0
27. Simon Gustafson (eigen doelpunt) 1-1
57. Steven Berghuis 1-2

Gele kaarten: Eric Botteghin (Feyenoord).

Toeschouwers: 0.

Scheidsrechter: Danny Makkelie.

Opstelling FC Utrecht:
Eric Oelschlägel; Hidde ter Avest (76. Eljero Elia), Mark van der Maarel, Willem Janssen, Django Warmerdam (46. Giovanni Troupée); Adam Maher, Joris van Overeem (65. Adrián Dalmau), Sander van de Streek; Gyrano Kerk, Simon Gustafson (65. Moussa Sylla), Othmane Boussaid.

Opstelling Feyenoord:
Justin Bijlow (90+3. Nick Marsman); Lutsharel Geertruida, Uros Spajic, Eric Botteghin (46. Luis Sinisterra), Marcos Senesi, Tyrell Malacia; Leroy Fer (58. João Carlos Teixeira), Jens Toornstra, Mark Diemers; Steven Berghuis, Bryan Linssen.