FC Utrecht sluit overeenkomst met Tijn den Boggende

12 april 2021

Spits van FC Utrecht onder 15 komt driejarige overeenkomst met FC Utrecht overeen.

Spits Tijn den Boggende is een profovereenkomst overeengekomen met FC Utrecht, die vanaf het nieuwe seizoen – als Den Boggende vijftien is - in gaat. De spits van FC Utrecht onder 15 is hierdoor de komende drie jaar verbonden aan de club uit de Domstad. 

Den Boggende komt sinds seizoen 2019/2020 uit voor FC Utrecht, waar hij begon in FC Utrecht onder 14. Eerder kwam hij uit voor Sporting Martinus en AFC. De jonge spits uit Amstelveen laat dit seizoen zijn talent zien bij FC Utrecht onder 15 en beschrijft zijn kwaliteiten als volgt: “Ik ben een echte nummer 9. Ik kan goed scoren, ben balvast en kan goed passen. Mijn voorbeelden zijn Robert Lewandowski en Harry Kane.”

Gevraagd naar zijn grote voorbeeld binnen FC Utrecht, dan is dat toch wel huidig clubtopscorer Sander van de Streek. “Hij maakt natuurlijk veel goals, dat vind ik altijd leuk om te zien. Als iemand mijn voorbeeld is, dan is hij het!”

Hoe blij de spits van FC Utrecht onder 15 is met zijn overeenkomst? Den Boggende: “Heel blij en trots ben ik natuurlijk. Dit is pas het begin van iets heel groots. Mijn doel is eerst om de beste te worden hier in Utrecht.”