FC Utrecht in de Wijk Overvecht

20 april 2021

Talenten van FC Utrecht onder 15 delen Trukendozen uit in Overvecht.

De wijk Overvecht was gisteren (maandag) het centrale middelpunt van een sportieve activiteit met talenten van FC Utrecht onder 15. In samenwerking met Sport Utrecht, Stichting Jou, Alleen jij bepaalt, SV De Dreef en IT4Kids heeft FC Utrecht 50 Trukendozen uitgedeeld en zorgde de club voor verbinding door een sportieve activiteit in de wijk.

De voetballers van FC Utrecht onder 15 kwamen geheel in stijl met de spelersbus van FC Utrecht naar Overvecht. De talenten deelden 50 Trukendozen uit aan kinderen in de Noord-Utrechtse wijk, waarna er gezamenlijk gespeeld en gevoetbald werd. Het doel van deze Trukendoos is om kinderen collectief in beweging te krijgen door te gaan voetballen, waarbij de jeugdspelers van FC Utrecht fungeren als een rolmodel. De doelgroep om een Trukendoos te ontvangen zijn kinderen die leven in een gezin onder de armoedegrens, waarvoor sporten niet vanzelfsprekend is.

Het initiatief ‘FC Utrecht in de Wijk’ is opgezet om een stevige bijdrage te leveren aan een vitale leefstijl in Utrecht. Na de gemeenten Bunnik en Zeist, beleefden ook de kinderen in Overvecht gisteren een sportieve, leerzame en leuke dag.