FC Utrecht eSports stijgt op ranglijst

15 april 2021

De Utrechtse eSporters pakken drie belangrijke punten.

Jaey Daalhuisen en Melvin Boere stijgen van plek 12 naar plek 7 op de ranglijst van de eDivisie. De eSporters verliezen onverwachts van PEC Zwolle: 5-3. In speelronde 6 revancheren ze zich en boeken ze een belangrijke zege op Sparta Rotterdam: 1-3.

PEC Zwolle – FC Utrecht
De Utrechtse eSporters beginnen speelronde 5 met een wedstrijd tegen PEC Zwolle. De Zwollenaren hebben tot dusver nog geen punten gepakt, en zullen uit zijn op revanche. Stefan Vellinga trapt namens PEC Zwolle af, en neemt het op tegen Jaey Daalhuisen. Diezelfde Jaey weet in de 18e minuut al de openingstreffer op zijn naam te zetten, en zet FC Utrecht hiermee op voorsprong: 0-1. Grote kansen blijven in de loop van de eerste helft uit. Beide teams gaan rusten met een 0-1 tussenstand, in het voordeel van de eSporter uit de Domstad. Tien minuten na rust is het Vellinga die het Utrechtse doel weet te vinden. Een doelpunt dat redelijk onverwachts van een Zwolse voet vliegt. Vellinga is namelijk niet goed aan het nieuwe seizoen begonnen, terwijl Jaey een uitstekende start doormaakt. De Zwolse eSporter maakt hiermee zijn eerste doelpunt van het seizoen: 1-1. Jaey laat het hier echter niet bij zitten. Direct na de gelijkmaker komt Jaey wederom op voorsprong 1-2. Terwijl Jaey nadrukkelijk op zoek is naar zijn derde treffer, is het Vellinga die met een knappe goal de gelijkmaker op het scorebord zet: 2-2. Hiermee bepaalt hij ook gelijk de eindstand.

In de tweede wedstrijd is Tony Kok de tegenstander van Melvin Boere, die namens FC Utrecht mag proberen de overwinning over de streep te trekken. Halverwege de eerste helft is het ook Melvin die de Zwolse doelman weet te passeren. Hiermee zet hij de 0-1 op het scorebord, en komt FC Utrecht op voorsprong. Melvin is veel aan de bal, maar weet zijn voorsprong niet uit te breiden. Enkele minuten later laat Kok van zich horen. Na een mooie steekpass weet hij koelbloedig af te ronden, en zet hij de gelijkmaker op het scorebord: 1-1. In de laatste minuut van de eerste helft breidt Kok de voorsprong uit: 2-1. Ook na rust is Melvin namens FC Utrecht veel aan de bal, maar een gelijkmaker blijft uit. Kok maakt in de 78e minuut zijn derde treffer: 3-1. Na een gekraakt schot weet hij in de rebound toch tot scoren te komen, en loopt hij weg van Melvin. Melvin weet in de slotfase niks terug te doen, en de eindstand is daarmee 3-1.

Stefan Vellinga – Jaey Daalhuisen 2-2;
Tony Kok – Melvin Boere 3-1;
Eindstand: 5-3.

Sparta Rotterdam – FC Utrecht
In speelronde 6 staat Thomas de Zeeuw tegenover de voor FC Utrecht uitkomende Melvin Boere. Sparta heeft in de voorgaande speelronde een knap gelijkspel tegen Ajax over de streep getrokken, en zal deze lijn door willen trekken. Sparta is de ploeg die de gevaarlijke kansen creëert in de eerste helft. De Zeeuw weet de openingstreffer echter niet te maken. Zo raakt de Rotterdammer de paal, kopt hij net naast of wordt hij tegengehouden door de Utrechtse doelman. Ruststand: 0-0. Kansen blijven in de beginfase van de tweede helft uit. Melvin blijft geduldig op zoek gaan naar zijn kansen, en dat wordt halverwege de tweede helft beloond. In de 71e minuut maakt hij de openingstreffer, en zet hij FC Utrecht op een 0-1 voorsprong. De Zeeuw weet niks terug te doen en Melvin bepaalt hiermee direct de einduitslag: 0-1.

De tweede wedstrijd wordt gespeeld door Aristote Ndunu en Jaey Daalhuisen. De beginfase van de wedstrijd is niet erg kansrijk. Na 23 minuten spelen is het Sparta dat op voorsprong komt: 1-0. Ndunu rondt zijn eerste kans direct af en maakt de openingstreffer. Vlak voor rust weet Jaey het Rotterdamse doel vlak te vinden. In de laatste minuut van de eerste helft zet hij een belangrijke gelijkmaker op het scorebord: 1-1. Zowel Sparta als FC Utrecht weten ook in de tweede helft maar moeizaam tot grote kansen te komen. Na bijna een half uur spelen lukt het Jaey om wederom de Rotterdamse doelman te passeren. Na een uitstekende pass schiet de Utrechtse eSporters zijn ploeg op voorsprong: 1-2. Ndunu is in de slotfase op zoek naar de gelijkmaker, maar Jaey blijft rustig. FC Utrecht neemt de drie punten mee naar huis: 1-2.

Thomas de Zeeuw – Melvin Boere 0-1;
Aristote Ndunu – Jaey Daalhuisen 1-2;
Eindstand: 1-3.

Vooruitblik
Melvin en Jaey gaan twee lastige speelronden tegemoet. De tegenstanders in speelronde 7 en 8 zijn namelijk Vitesse en Ajax. Vitesse staat op de derde plek en is goed begonnen aan het seizoen. Ajax kwam wat moeizamer uit de startblokken, maar staat slechts één punt onder de Utrechters. De regerend landskampioen staat op de negende plek.