FC Utrecht eSports start nieuw seizoen eDivisie met drie punten

01 april 2021

eSporters van FC Utrecht pakken drie punten in de eerste twee speelrondes.

Jaey Daalhuisen en Melvin Boere weten directe concurrent AZ te verslaan in speelronde 1. Hiermee starten ze uitstekend aan het nieuwe seizoen van de eDivisie. Hoewel de Utrechters goed beginnen aan de tweede speelronde, weten zij niet te winnen van de Hagenezen. Een nipte nederlaag resulteert in drie punten uit twee speelronden.

 

FC Utrecht – AZ Alkmaar
Jaey Daalhuisen en Dani Visser trappen het seizoen af namens FC Utrecht en AZ. In het eerste gedeelte van het tweeluik is het Dani die scherp start aan de wedstrijd. AZ is vóór rust dominant aan de bal, en creëert grote kansen. In de 30e minuut weet Jaey te ontkomen aan een 0-1 achterstand, na een gevaarlijke aanval van AZ. Een kleine 5 minuten later bewijst Jaey effectief te zijn. Zijn eerste gevaarlijke aanval leidt meteen naar een doelpunt voor FC Utrecht. In de rebound van zijn eerder gekraakte schot, weet de Nieuwegeiner de 1-0 op het scorebord te zetten. Vlak na rust gaat het gelijk op, maar in de loop van de tweede helft voert Dani de druk op. In de slotfase dringt Dani meermaals aan bij het Utrechtse doel. Jaey redt zijn ploeg door erg goede reddingen te verrichten, de eindstand blijft hiermee gelijk aan de ruststand: 1-0.

Melvin Boere treft de van KRC Genk afkomstige Gilles Bernard, die dit seizoen uitkomt voor AZ. Melvin begint sterk aan de wedstrijd namens het Utrechtse eSports-team. In de 29e minuut weet Melvin zichzelf te belonen, en zet hij de 1-0 op het scorebord. Beide verdedigingen spelen erg sterk. FC Utrecht behoudt de voorsprong en bepaalt hiermee de ruststand: 1-0.  Melvin trekt zijn dominante speelstijl door na rust. Het is echter Gilles die tekent voor de gelijkmaker in de 62e minuut, en houdt zijn ploeg in de race. Geen 5 minuten later weet Gilles AZ op voorsprong te zetten. Na een mooie combinatie aan de rand van het zestienmetergebied zet hij zijn ploeg op een 1-2 voorsprong. Melvin herpakt zich, en zet de stand in de 76e minuut op een 2-2 gelijkspel. Hiermee bepaalt hij meteen de eindstand: 2-2. De eindstand over twee wedstrijden is 3-2.

Jaey Daalhuisen – Dani Visser 1-0;
Melvin Boere – Gilles Bernard 2-2;
Einstand: 3-2.


FC Utrecht – ADO Den Haag
In de beginfase van de eerste wedstrijd, tussen FC Utrecht en ADO Den Haag, blijven de kansen uit. Net zoals in speelronde 1, bewijst Jaey Daalhuisen namens FC Utrecht effectief te zijn. Na geduldig te wachten, weet hij de ruimte achter de Haagse verdediging te vinden met een steekpass, en rond hij koelbloedig af. In de 21e minuut opent hij de score: 1-0. Jaey heeft het betere van het spel, maar oud-eSporter van FC Utrecht weet een kwartier na de openingstreffer het Utrechtse doel te vinden. Ook hij maakt zijn eerste kans direct af, en komt daarmee op gelijke hoogte: 1-1. Halverwege de tweede helft zet Jaey de 2-1 op het scorebord. Via een wippertje, gevolgd door een harde uithaal, zet Jaey zijn ploeg weer op voorsprong. De eSporter van FC Utrecht beloont zijn goede spel, en haalt de drie punten binnen: 2-1.

De tweede wedstrijd begint bijna identiek aan de eerste wedstrijd. In de beginfase blijven grote kansen uit, maar het is weer FC Utrecht dat de score opent: 1-0. Melvin Boere passeert de doelman van Rick Dame, waar een mooie pass aan vooraf gaat. Rick Dame herpakt zich snel, en weet een kleine 10 minuten later het Utrechtse doel te vinden: 1-1. ADO Den Haag wordt in de loop van de wedstrijd steeds sterker. Vlak voor rust maakt Rick een belangrijke goal, en zet zijn ploeg daarmee op voorsprong: 1-2. De tweede helft is spannend, want de stand is over twee wedstrijden nu gelijk. Rick Dame weet goed te profiteren van het balverlies van Melvin. Hij breidt de Haagse voorsprong uit:1-3. Hiermee zet hij ook direct de eindstand op het scorebord, wat betekent dat ADO Den Haag de punten mee naar huis neemt. De eindstand over twee wedstrijden is 3-4.

Jaey Daalhuisen – Danny Hazebroek 2-1;
Melvin Boere – Rick Dame 1-3;
Eindstand: 3-4.

Vooruitblik
Volgende week staan speelronde 3 en 4 op het programma. In speelronde 3 nemen onze eSporters het op tegen Fortuna Sittard. In speelronde 4 is VVV-Venlo de tegenstander van de Utrechters. Fortuna Sittard, die nog geen punten heeft gepakt, zal uit zijn op revanche. VVV-Venlo daarentegen begint goed aan het seizoen. Zij staan na speelronde 1 en 2 op de derde plek.