Clubrecord: vijfde uitzege op rij

04 april 2021

FC Utrecht legt ADO Den Haag over de knie in Cars Jeans Stadion: 1-4.

FC Utrecht heeft vanmiddag (zondag) een even ruime als verdiende overwinning geboekt op ADO Den Haag. In het Cars Jeans Stadion werd het 1-4 voor de Domstedelingen. De driepunter in Den Haag betekende de vijfde uitoverwinning op rij voor de ploeg van Hoofdtrainer René Hake. En dat is een clubrecord.

Clubrecords in uitwedstrijden. FC Utrecht schiet er dit seizoen de nodige aan diggelen. Wat te denken van de 0-6 zege op Willem II in Tilburg, een maand of anderhalf geleden. Dat is de ruimste overwinning van de FC uit de Domstad in de dik 50-jarige geschiedenis van de club. En op Eerste Paasdag sneuvelt in Den Haag nog een record. Vijf uitzeges op rij; nooit eerder is dat de FC gelukt.

Sterke start
Dat er in het waterkoude Zuid-Holland goed zal worden geboerd door FC Utrecht, wordt al snel duidelijk. De ploeg uit de Domstad neemt vanaf het eerste fluitsignaal het initiatief en als na een dik kwartier spelen Joris van Overeem de 0-2 scoort, lijkt het om lijfsbehoud knokkende ADO Den Haag al weinig fiducie meer te hebben in een goede afloop. Na tien minuten krijgt het zelfvertrouwen van de groen-gelen al een eerste stevige knauw, als Gyrano Kerk na een splijtende pass van Adam Maher alleen op Martin Fraisl afgaat en bekwaam afrondt: 0-1.

Beauty van Boussaid
Op slag van rust doet Othmane Boussaid een extra duit in het Utrechtse doelpuntenzakje. De Belg schiet de bal snoeihard in de kruising en schiet daarmee het laatste sprankje Haagse hoop aan flarden: 0-3. En dan te bedenken dat de score halverwege al een stuk groter kan zijn; zo zijn er bijvoorbeeld kansen voor Kerk en Benaissa Benamar en werkt Bart Ramselaar de bal op de lat.

Arweiler doet wat terug, Maher schiet raak
Ook in de tweede helft is FC Utrecht in Den Haag de bovenliggende partij, al is het na de break wel Alles Door Oefening dat als eerste de weg naar het doel weet te vinden. De door FC Utrecht aan ADO Den Haag verhuurde Duitser Jonas Arweiler passeert zijn landgenoot Eric Oelschlägel, die bij de Domstedelingen onder de lat staat, en tekent een minuut of twintig voor tijd voor de 1-3. Amper twee minuten later is de marge alweer drie. Een vlammend schot van Maher wordt van richting veranderd en vliegt binnen: 1-4.

Shirts onder de hamer
De shirts die de spelers van FC Utrecht dragen tijdens de match tegen ADO Den Haag gaan onder de hamer. De opbrengst van de veiling van deze unieke tricots komt ten goede aan de Mentelity Foundation van de eerder deze week overleden Utrechtse Bibian Mentel. De Mentelity Foundation is er om mensen met een fysieke uitdaging te helpen en te kijken naar de mogelijkheden in plaats van de beperkingen. Meer informatie en een bod uitbrengen? Kijk HIER

Volgende pot: Feyenoord-thuis
Feyenoord-thuis. Dat is de volgende opdracht voor FC Utrecht. De ploeg van Hake staat op zondag 11 april in Stadion Galgenwaard tegenover het team van Dick Advocaat. De aftrap van het treffen met de Rotterdammers is om 12.15 uur. 

ADO Den Haag - FC Utrecht 1-4 (0-3)
10 Gyrano Kerk 0-1
17 Joris van Overeem 0-2
44 Othmane Boussaid 0-3
72 Jonas Arweiler 1-3
74 Adam Maher 1-4

Gele kaarten: Marko Vejinovic en Kees de Boer (ADO Den Haag).

Toeschouwers: 0.

Scheidsrechter: Dennis Higler.

Opstelling ADO Den Haag:
Martin Fraisl; Cain Seedorf (77. Silvinho Esajas), Milan van Ewijk, Shaquille Pinas, Boy Kemper (81. Juan Familia-Castillo); Xander Severina (46. Pascu), Marko Vejinovic, Tomislav Gomelt (46. Kees de Boer); Bobby Adekanye (46. Jonas Arweiler), Vicente Besuijen, Ricardo Kishna.

Opstelling FC Utrecht:
Eric Oelschlägel; Hidde ter Avest (75. Mark van der Maarel), Benaissa Benamar (82. Emil Bergström), Willem Janssen, Django Warmerdam; Adam Maher, Joris van Overeem (75. Simon Gustafson), Bart Ramselaar (45+1. Sander van de Streek); Mimoun Mahi (36. Moussa Sylla), Gyrano Kerk, Othmane Boussaid (75. Adrián Dalmau).