Beloftenploeg in slotfase onderuit tegen Volendam

16 april 2021

Jong FC Utrecht verwerkt vroege klap, maar komt alsnog tekort tegen FC Volendam: 2-3.

In de slotfase van het treffen met FC Volendam zag Jong FC Utrecht één punt als sneeuw voor de zon verdwijnen. De Utrechters boden lang  tegenstand tegen één van de promotiekandidaten. In de slotseconden ging het echter alsnog mis toen Martijn Kaars in extremis de winnende scoorde: 2-3.

Een veelbelovende aanval lijkt op niets uit te lopen, tot het moment dat Odysseus Velanas de afvallende bal op ‘randje zestien’ voor zijn voeten krijgt. Hij twijfelt op zijn beurt niet, neemt de bal vol op de wreef en geeft daarmee de beloftenploeg net dat steuntje in de rug dat het na de vroege achterstand nodig heeft. De Utrechters zijn terug in de wedstrijd en tonen veerkracht, na een pareltje van Velanas.

Vroege achterstand
Nog geen vier minuten staan er op het horloge van arbiter Nick Smit als Thijmen Nijhuis de bal al uit het net moet vissen. Het is namelijk Samuele Mulattieri die profiteert van onoplettendheid in de achterste linie. Na breed leggen van Francesco Antonucci komen de Volendammers vroeg op voorsprong. Een vroege mentale tegenslag voor de talenten van FC Utrecht.

Beloften rechten snel de rug
De beloftenploeg stelt echter snel orde op zaken. Velanas pegelt nog geen minuut na de openingstreffer op grandioze wijze de gelijkmaker binnen. Niet veel later breekt de razendsnelle Mohamed Mallahi met zijn snelheid de Volendamse verdediging open. Vervolgens is het Oussama Alou die goed staat opgesteld bij de tweede paal, het belangrijkste werk voltooid en Jong FC Utrecht op voorsprong zet: 2-1.

Gelijkopgaand vervolg
In het restant van de eerste helft zijn de ploegen aan elkaar gewaagd. Grote mogelijkheden blijven uit en zowel de Volendammers als de Domstedelingen hebben hun zaakjes prima op orde. Tot enkele minuten voor de thee, wanneer de eerste hoekschop van de wedstrijd slecht uitpakt voor Jong FC Utrecht. Boy Deul weet als enige zijn hoofd tegen de bal te zetten en de score weer gelijk te trekken: 2-2.

Bittere pil voor talenten
Richting het slot van de wedstrijd dringt FC Volendam aan en de Utrechtse defensie heeft de handen vol. Met name doelman Nijhuis houdt de beloftenploeg een paar keer goed op de been. Alles lijkt erop dat Jong FC Utrecht en FC Volendam de punten zullen delen, maar daar is dan alsnog de beslissende tik van de Noord-Hollanders. Invaller Kaars verschalkt doelman Nijhuis: 2-3.

Volgende wedstrijd: Go Ahead Eagles-thuis
Volgende week mag de beloftenploeg wederom thuis aantreden. Dan komt op vrijdag 23 april Go Ahead Eagles op bezoek op Sportcomlex Zoudenbalch. Die wedstrijd wordt, na een tijdswijziging door de KNVB, een uur later afgetrapt dan vanavond. om 21.00 uur zal dan het eerste fluitsignaal klinken. De ploeg uit Deventer bezit momenteel een vijfde plek op de ranglijst.

Jong FC Utrecht – FC Volendam 2-3 (2-2)
4. Samuele Mulattieri 0-1
5. Odysseus Velanas 1-1
9. Oussama Alou 2-1
38. Boy Deul 2-2
90. Martijn Kaars 2-3

Gele kaarten: Davy van den Berg (Jong FC Utrecht) en Micky van de Ven (FC Volendam).