Beloften trekken in Breda aan kortste eind

09 april 2021

Jong FC Utrecht speelt nagenoeg volledige tweede helft met tien man en delft onderspit tegen NAC Breda (3-1).

Jong FC Utrecht heeft aan de uitwedstrijd tegen NAC Breda geen punten overgehouden. De Utrechtse talenten, die nagenoeg de volledige tweede helft met z'n tienen speelden, legden de Brabantse promotiekandidaat in het Rat Verlegh Stadion het vuur aan de schenen, maar moesten in de slotfase toch hun meerdere in de geel-zwarten erkennen: 3-1.

Snoeihard, en nog in de hoek ook. De penalty die Jeredy Hilterman benut en die in Breda een minuut of twintig voor tijd de 1-1 betekent, is er eentje uit het boekje. De captain van Jong FC Utrecht mag aanleggen nadat NAC Breda-aanvoerder Thom Haye hands maakt na een voorzet van Mohamed Mallahi, schiet de bal met volle overtuiging keihard binnen en rost daarmee passant een record van iemand anders die ook binnen de lijnen staat uit de boeken.

De zeventiende van Hilterman
Dat zit zo: de treffer van Hilterman is zijn zeventiende van dit seizoen. Nooit eerder, sinds de beloftenploeg van FC Utrecht in 2016/2017 is toegetreden tot de Eerste Divisie, heeft een teamtopscorer van de Domstedelingen zoveel doelpunten gemaakt in één jaargang. Voor aanvang van dit seizoen staat dat record nog op naam van de nu door FC Utrecht aan NAC Breda verhuurde Nick Venema, met 16 stuks.

Loon naar werken
De gelijkmaker van Hilterman is loon naar werken voor Jong FC Utrecht, dat op enkele minuten na de volledige helft met z’n tienen speelt. Aanvallende middenvelder Remco Balk wordt door scheidsrechter Rob Dieperink met een rode kaart van het veld gestuurd na een overtreding op Bredanaar Kaj de Rooij. Op dat moment gaan de Brabanders al met 1-0 aan de leiding, door een eigen doelpunt van verdediger Rick Meissen van de Utrechtse beloftenploeg halverwege de eerste helft.

NAC Breda slaat toe in slotfase
Maar met tien man maakt Jong FC Utrecht er dus een echte strijd van in het Rat Verlegh Stadion. En op het moment dat de gelijkmaker valt, lonkt zelfs een knap resultaat voor de Utrechters. Maar, tien minuten na de recordtreffer van Hilterman is die hoop vervlogen. Via een kopbal van verdediger Moise Adilehou na een corner (2-1) en een in de hoek gepeerde vrije trap van invaller Sydney van Hooijdonk heeft NAC Breda in een tijdsbestek van drie minuten dan de wedstrijd beslist: 3-1.

Komende week: FC Volendam-thuis
De volgende wedstrijd die voor Jong FC Utrecht op de rol staat: FC Volendam-thuis. De Domstedelingen ontvangen de Noord-Hollanders op vrijdag 16 april op Sportcomplex Zoudenbalch, waar die dag om 20.00 uur wordt afgetrapt. Een week later spelen de Utrechters andermaal thuis. Op 23 april komt het Go Ahead Eagles van onder anderen Jacob Mulenga op bezoek aan de Koningsweg in Utrecht, en ook dan is de aftrap om 20.00 uur.

NAC Breda - Jong FC Utrecht 3-1 (1-0)
26. Rick Meissen (eigen doelpunt) 1-0
72. Jeredy Hilterman (strafschop) 1-1
78. Moise Adilehou 2-1
80. Sydney van Hooijdonk 3-1

Gele kaarten: Jethro Mashart (NAC Breda) en Yuya Ikeshita (Jong FC Utrecht).

Rode kaart: 47. Remco Balk (Jong FC Utrecht).