Beloften ontvangen promotiekandidaat De Graafschap

05 april 2021

Jong FC Utrecht vanmiddag (maandag) in actie op Sportcomplex Zoudenbalch.

Tweede Paasdag staat voor Jong FC Utrecht in het teken van een thuiswedstrijd tegen De Graafschap. Het onderonsje tussen de Utrechtse beloftenploeg en de promotiekandidaat uit Doetinchem begint vanmiddag (maandag) op Sportcomplex Zoudenbalch om 14.30 uur.

De bijnaam van Telstar mag dan De Witte Leeuwen zijn, voor Jong FC Utrecht was de ploeg uit Velsen-Zuid als een zwart beest. Zeven keer op rij hadden de talenten uit de Domstad van de Noord-Hollanders verloren. Aan die serie kwam afgelopen vrijdag een einde. Nota bene in het BUKO Stadion was Jong FC Utrecht te sterk voor Telstar, dat niet was opgewassen tegen doelpunten van Remco Balk, Jeredy Hilterman en Odysseus Velanas: 2-3.

Opkikker
Met dat resultaat in de pocket en de bijbehorende opkikker in de benen wacht het beloftenteam uit Utrecht een volgende mooie uitdaging: De Graafschap-thuis. De Doetinchemmers behoren tot de sterkste teams van de Keuken Kampioen Divisie en staan, nu de vierde periode inmiddels is aangebroken, op de derde plek van de ranglijst. De formatie van Mike Snoei zal tenminste één positie moeten stijgen om rechtstreekse promotie naar de Eredivisie af te dwingen.

De Graafschap: één punt uit laatste drie duels
Maar juist door de recente resultaten hebben de Gelderlanders die felbegeerde tweede stek uit hun handen laten glippen. In de afgelopen drie wedstrijden pakten de Superboeren één punt; thuis tegen Excelsior (1-1). Daarna volgden nederlagen in Breda tegen NAC (3-1) en uit tegen FC Dordrecht: 3-0. Met in de resterende zeven speeldagen van het seizoen nog duels met directe concurrenten Almere City FC, SC Cambuur en Go Ahead Eagles in het vooruitzicht heeft De Graafschap alles nog in eigen hand, maar weet het ook dat het zich weinig uitglijders meer kan verloorloven.

In 2017 de volle buit
Jong FC Utrecht won sinds het in 2016/2017 toetrad tot de Eerste Divisie één keer van De Graafschap. Dat was op 30 januari 2017. Het werd toen 3-2 en namens de Utrechters vonden Nick Venema, Menno Kock en Sylla Sow het net. Eerder dit seizoen gingen de talenten uit Utrecht in Doetinchem onderuit. Een doelpunt van Mark Pabai bleek onvoldoende voor de Utrechters in De Vijverberg (3-1).

Live verslag via Twitter en Instagram Stories
De wedstrijd Jong FC Utrecht – De Graafschap begint om 14.30 uur. Via Twitter en Instagram Stories doet FC Utrecht vanuit Sportcomplex Zoudenbalch live verslag van het duel met de Superboeren, dat bovendien wordt uitgezonden op ESPN 4 en ESPN Watch.