Beloften gaan sportieve strijd aan met zwarte beest

02 april 2021

Jong FC Utrecht treft vanavond (vrijdag) in Velsen-Zuid angstgegner Telstar.

Na een weekend zonder voetbal gaat voor Jong FC Utrecht vanavond (vrijdag) de bal weer rollen. Het team van trainer/coach Ab Plugboer reist af naar Velsen-Zuid voor een duel met Telstar. De aftrap in het BUKO Stadion is om 20.00 uur.

De bijnaam van Telstar mag dan de Witte Leeuwen zijn, voor Jong FC Utrecht is het team uit Velsen-Zuid een, zoals ze dat in België zo mooi zeggen, zwart beest. Een, en dat is dan weer een uitdrukking die van de Oosterburen komt, angstgegner dus. Ga maar na: de afgelopen zeven keer dat de talentenploeg uit Utrecht in de Eerste Divisie tegen de Noord-Hollanders speelde, ging de volle buit telkens naar Telstar. Eén keer zegevierde Jong FC Utrecht tegen Telstar. Dat was tijdens de eerste ontmoeting tussen beide teams in de Eerste Divisie, op 19 december 2016. Het werd toen 2-1 en voor de Utrechters scoorden Gyrano Kerk en Sylla Sow.

Tijd om de Witte Leeuwen te temmen
Maar in de zeven onderlinge ontmoetingen die volgden, was het dus telkens Telstar dat aan het langste eind trok. Nooit met ruime cijfers, overigens: 3-1, 0-1, 1-0, 2-0, 0-1, 2-0 en 1-2. Maar steeds precies genoeg om de Utrechtse beloftenploeg de punten af te snoepen. De hoogste tijd dus voor het team van trainer/coach Ab Plugboer om aan die reeks een einde te maken en de Witte Leeuwen in Velsen-Zuid te temmen.

Drie duels in acht dagen
Het duel met Telstar vormt voor Jong FC Utrecht het startschot van een drukke voetbalweek. In een tijdsbestek van acht dagen nemen de talenten uit de Domstad het in de Keuken Kampioen Divisie achtereenvolgens op tegen Telstar, De Graafschap (maandag 5 april) en NAC Breda (vrijdag 9 april).

Treffen met oude bekenden
Telstar-uit is een weerzien met diverse oude bekenden. Zo behoren tot het keurkorps van Andries Jonker de voormalig FC Utrecht’ers Redouan Taha El Idrissi, Redouan El Yaakoubi, Anthony Berenstein en Gyliano van Velzen. Shayne Pattynama, goed voor 41 duels namens Jong FC Utrecht in de Keuken Kampioen Divisie, is eerder deze week vertrokken naar het Noorse Viking FK. Hij loopt een duel met zijn ex-teamgenoten dus net mis.

Live updates via Twitter en Instagram Stories
De wedstrijd Telstar – Jong FC Utrecht begint vanavond (vrijdag) om 20.00 uur. Vanuit het BUKO Stadion verzorgt FC Utrecht live updates op Twitter en Instagram Stories. Flitsen van de wedstrijd passeren bovendien de revue in het Keuken Kampioen Divisie-schakelprogramma dat ESPN uitzendt.