Eerder dit seizoen deelden FC Utrecht en Feyenoord de punten. In Rotterdam eindigde de ontmoeting in een 1-1 gelijkspel. Mark van der Maarel maakte de Utrechtse treffer.

FC Utrecht speelde in zijn Eredivisie geschiedenis tegen geen enkele ploeg zo vaak gelijk als tegen Feyenoord: 30 keer.

FC Utrecht en Feyenoord kunnen nu voor het eerst sinds het seizoen 2011/2012 beide Eredivisieduels gelijk spelen. Destijds werd het 2-2 in Stadion Galgenwaard en 1-1 in Rotterdam.

De laatste keer dat FC Utrecht en Feyenoord elkaar ontmoetten in Stadion Galgenwaard was op 22 december 2019. Die wedstrijd eindigde in een 1-2 nederlaag. Justin Hoogma scoorde het enige doelpunt namens de Domstedelingen.

Met nog 7 wedstrijden in de Eredivisie te gaan kan FC Utrecht zijn puntenrecord nog verbreken. In het seizoen 2012/2013 behaalde de Domstedelingen 63 punten.

FC Utrecht heeft 8 van de laatste 11 Eredivisieduels gewonnen. Alleen Ajax verzamelde in de laatste 11 wedstrijden meer punten.

De Domstedelingen kunnen voor de tweede keer dit seizoen 3 Eredivisiewedstrijden op rij winnen. Dit lukte eerder in januari tegen Heracles Almelo, Sparta Rotterdam en AZ.

Sander van de Streek is dit seizoen topscorer van FC Utrecht in de Eredivisie. De doelpuntenteller van de middenvelder staat op 8 treffers.

Eljero Elia speelde tussen 2015 en 2017 55 duels in de Eredivisie voor Feyenoord. Met de Rotterdammers werd de buitenspeler van FC Utrecht landskampioen. Elia scoorde 17 doelpunten in dienst voor Feyenoord.

Ook Simon Gustafson kent een verleden bij de Rotterdammers. De Zweed speelde tussen 2015 en 2017 17 Eredivisiewedstrijden voor Feyenoord. Gustafson wist 3 keer het net te vinden.

Bij FC Utrecht staan Mark van der Maarel en Willem Janssen op scherp.

Feyenoord
won slechts 2 van zijn laatste 7 Eredivisiewedstrijden. Beide zeges waren thuisoverwinningen.

Steven Berghuis is dit seizoen topscorer van Feyenoord in de Eredivisie met 16 goals.

De Rotterdammers hebben hun laatste 6 uitwedstrijden in de Eredivisie niet gewonnen. Er werd in 2021 alleen bij stadsgenoot Sparta Rotterdam gezegevierd.

Feyenoord maakte dit seizoen 21 van zijn laatste 56 Eredivisiedoelpunten vanuit een spelhervatting. Alleen Ajax (22 keer) maakte dit seizoen meer doelpunten uit standaardsituaties.

Bij Feyenoord komt FC Utrecht een flink aantal oude bekenden tegen. Jens Toornstra (48 Eredivisiewedstrijden), Mark Diemers (41 Eredivisiewedstrijden) en Nick Marsman (1 Eredivisiewedstrijd) kennen allemaal een verleden in Stadion Galgenwaard.

Dick Advocaat was in het seizoen 2018/2019 hoofdtrainer van FC Utrecht. Onder zijn leiding werd FC Utrecht zesde en won het de Play-Offs om Europees voetbal. Advocaat sloot in 1984 zijn spelerscarrière af bij FC Utrecht. De trainer van Feyenoord speelde 39 Eredivisiewedstrijden voor de Domstedelingen.

Bij Feyenoord staat Uros Spajic op scherp.


MAAK DE WEDSTRIJD NOG SPANNENDER

Krijg je geen genoeg van deze weetjes en tips, en wil je de wedstrijd van zondag nog spannender maken? Zet dan in op deze wedstrijd bij TOTO! Deelname aan TOTO is alleen voor 18+.

BEKIJK DEZE WEDSTRIJD BIJ TOTO