Eerder dit seizoen won FC Utrecht met 0-6 bij Willem II in de Eredivisie. Voor de FC uit de Domstad was dit de grootste uitoverwinning ooit in de Eredivisie.

De grootste winstmarge van FC Utrecht in beide duels opgeteld tegen een specifieke tegenstander in één Eredivisie-seizoen is 8. In 1981/1982 won Utrecht met 0-3 en 5-0 van De Graafschap en in 2000/2001 won de club met 1-3 en 6-0 van FC Groningen.

In totaal won FC Utrecht 37 keer van Willem II in de Eredivisie, meer dan tegen elke andere ploeg.

FC Utrecht won 11 van zijn laatste 12 thuiswedstrijden tegen Willem II in de Eredivisie. De enige uitzondering? Dat was op 27 januari 2019, toen Willem II met 0-1 won dankzij een treffer van Daniel Crowley.

In de laatste 12 thuisduels met Willem II in de Eredivisie maakte FC Utrecht 23 goals en kreeg de ploeg er 4 tegen.

FC Utrecht behaalde 30 punten uit 16 Eredivisieduels in 2021. Alleen Ajax, AZ en PSV pakten ook minimaal 30 punten in de Eredivisie in dit kalenderjaar.

Sander van de Streek is met 9 treffers topscorer van FC Utrecht dit Eredivisieseizoen.

Willem Janssen en Mark van der Maarel zijn geschorst.

Willem II won met 1-0 van RKC Waalwijk in zijn meest recente Eredivisiewedstrijd. De Tilburgers kunnen nu voor het eerst sinds december 2019 twee opeenvolgende Eredivisieduels winnen.

De Tilburgers zijn de slechtst presterende uitploeg in het huidige Eredivisieseizoen. Vorig seizoen waren de Tricolores na de top 4 nog de best presterende ploeg in uitwedstrijden.

Willem II boekte dit Eredivisieseizoen zijn enige uitzege op bezoek bij Sparta Rotterdam: 0-2.

Vangelis Pavlidis is dit seizoen topscorer van Willem II in de Eredivisie met 9 goals.

FC Utrecht is 1 van de 3 huidige Eredivisieclubs waartegen Pavlidis nog niet heeft heeft gescoord voor Willem II in de Eredivisie.

Reservedoelman Robbin Ruiter speelde 138 Eredivisieduels voor FC Utrecht tussen 2012 en 2017.

Zeljko Petrovic was assistent van trainer Dick Advocaat bij FC Utrecht in het seizoen 2018/2019.

Sebastian Holmén, Görkem Saglam en Pol Llonch staan op scherp.

MAAK DE WEDSTRIJD NOG SPANNENDER

Krijg je geen genoeg van deze weetjes en tips, en wil je de wedstrijd van zaterdag nog spannender maken? Zet dan in op deze wedstrijd bij TOTO! Deelname aan TOTO is alleen voor 18+.

BEKIJK DEZE WEDSTRIJD BIJ TOTO