FC Utrecht won eerder dit seizoen met 2-1 van FC Twente. In die wedstrijd herstelden de Utrechters zich door middel van doelpunten van Bart Ramselaar en Sander van de Streek van de razendsnelle openingstreffer van Danilo, die na 15 tellen voor de 0-1 zorgde in Stadion Galgenwaard.

Van de laatste 14 keer dat FC Utrecht in de Eredivisie op bezoek ging bij FC Twente, wonnen de Domstedelingen 1 maal. Dat was op 3 februari 2013. Het werd die dag 2-4 voor FC Utrecht.

De vorige 2 keer dat FC Utrecht tegen FC Twente speelde, leverde dat een zege op voor de Utrechters.

Hoofdtrainer René Hake van FC Utrecht was in het verleden assistent-coach van Ron Jans, de huidige oefenmeester van FC Twente. Met PEC Zwolle veroverden zij in 2014 de KNVB Beker en de Johan Cruijff Schaal. Als hoofdtrainers stonden Hake en Jans 3 keer eerder tegenover elkaar in de Eredivisie. Het FC Twente van Hake verloor nooit van het PEC Zwolle van Jans (2 zeges, 1 gelijkspel).

Van de laatste 14 Eredivisiewedstrijden die FC Twente speelde, won de ploeg uit Enschede er 1. Alleen hekkensluiter ADO Den Haag (6 stuks) verzamelde in zijn laatste 14 wedstrijden minder punten dan de Tukkers.

Op eigen veld won FC Twente geen van zijn laatste 10 Eredivisiewedstrijden. De laatste thuiszege van het team uit Overijssel dateert van 31 oktober 2020, toen PEC Zwolle met 5-1 werd geklopt.

Danilo is dit seizoen topscorer van FC Twente in de Eredivisie. De Braziliaan maakte 14 doelpunten. De laatste speler die vaker dan 14 maal het net vond namens de Tukkers in een heel Eredivisieseizoen was Enes Ünal, die 18 goals maakte in het seizoen 2016/2017.

FC Utrecht is ongeslagen in de laatste 6 uitwedstrijden. In die reeks wonnen de Domstedelingen 5 maal en speelden zij 1 keer gelijk. Dat was afgelopen donderdag in de Johan Cruijff ArenA tegen Ajax (1-1).

In Amsterdam benutte Simon Gustafson donderdag een penalty. Het was de dertiende keer dat de Zweed namens FC Utrecht in de Eredivisie scoorde vanuit een strafschop. Daarmee evenaart hij Ton de Kruijk. Alleen Sébastien Haller scoorde vaker vanaf elf meter in de Eredivisie namens FC Utrecht: 14 maal.

FC Twente won dit seizoen in de Eredivisie geen enkele wedstrijd waarin het op achterstand kwam. Geen ploeg verzamelde zo weinig punten na een achterstand als de Tukkers (2).

FC Utrecht-verdediger Hidde ter Avest debuteerde op 7 februari 2015 namens FC Twente in de Eredivisie. Hij speelde 92 competitiewedstrijden voor de Tukkers.

Naast Ter Avest hebben ook FC Utrecht’s Eljero Elia (64 partijen, 11 goals), Willem Janssen (63 matchen, 8 doelpunten), Adam Maher (16 duels, 1 goal) en Giovanni Troupée (8 wedstrijden) een Eredivisieverleden bij FC Twente. Als speler van FC Twente werd Elia in het seizoen 2008/2009 verkozen tot Eredivisie Talent van het Jaar.

MAAK DE WEDSTRIJD NOG SPANNENDER

Krijg je geen genoeg van deze weetjes en tips, en wil je de wedstrijd van zondag nog spannender maken? Zet dan in op deze wedstrijd bij TOTO! Deelname aan TOTO is alleen voor 18+.

BEKIJK DEZE WEDSTRIJD BIJ TOTO