Worldwide: Herkansing voor Dessers bij Super Eagles

23 september 2020

Deze week in FC Utrecht Worldwide: updates over Cyriel Dessers, Sébastien Haller, Rubio Rubin en Mateusz Klich.

Oud-spelers van FC Utrecht. Je komt ze, zeker als je een béétje goed zoekt, overal ter wereld tegen. In de rubriek FC Utrecht Worldwide zoomen we elke week in op enkele voormalige FC Utrecht-spelers en hoe het hen nu vergaat. Vandaag: een herkansing voor Cyriel Dessers bij de nationale ploeg van Nigeria, hattrick-held Rubio Rubin maakt indruk in San Diego, Sébastien Haller schiet opnieuw met scherp in de Carabao Cup en Mateusz Klich is op dreef in de Premier League.

Een herkansing voor Cyriel Dessers in de nationale ploeg van Nigeria. De voormalig spits van FC Utrecht, die naast de Belgische ook de Nigeriaanse nationaliteit heeft, is namelijk opnieuw opgeroepen voor de Super Eagles, zoals de bijnaam van de nationale ploeg uit het West-Afrikaanse land luidt. Een half jaar geleden werd Dessers voor het eerst geselecteerd voor Nigeria. Toen stonden er interlands op de rol die vanwege de uitbraak van het coronavirus uiteindelijk geen doorgang vonden, en daarmee viel ook de kans voor Dessers om te debuteren namens Nigeria in het water.

Maar nu volgt er dus een nieuwe gelegenheid. Allereerst op 5 oktober in Oostenrijk, waar de Nigerianen sparren met Ivoorkust. Dat team is enkele dagen later in Stadion Galgenwaard de tegenstander van het nationale team van Japan. De tweede interland van Nigeria in de komende interlandronde is Tunesië. Dessers en co treffen ook die ploeg in Oostenrijk. Saillant detail trouwens: bij zijn huidige club KRC Genk moet Dessers de voorbije weken genoegen nemen met een plek op de reservebank. De man die in de spits staat bij de club uit Belgisch Limburg, Paul Onuachu, heeft evenals Dessers de Nigeriaanse nationaliteit. Maar waar Dessers wel is opgeroepen, daar heeft Onuachu van de Nigeriaanse bondscoach geen invitatie ontvangen voor de komende interlands.

Rubin schrijft historie
Over aanvallers gesproken: Rubio Rubin heeft geschiedenis geschreven in de Verenigde Staten. Hij maakte namelijk drie doelpunten in de 3-2 overwinning van San Diego Loyal SC op Phoenix Rising en was daarmee de eerste speler ooit die een hattrick produceerde namens ‘Loyal’. Oud-speler van FC Utrecht Rubin is zijn periode bij de club uit San Diego meer dan uitstekend begonnen: hij kreeg tot nu toe 194 speelminuten en was daarin goed voor vier doelpunten.

Haller opnieuw op dreef
En dan blijven we nog even op de spitsentoer: Sébastien Haller heeft opnieuw van zich doen spreken in de Carabao Cup. Voor de Fransman zijn de speelminuten in de Premier League vooralsnog schaars dit seizoen, maar in de League Cup laat hij zien dat hij het scoren allerminst is verleerd. Nadat hij vorige week namens West Ham United twee keer raak schoot tegen Charlton Athletic (3-0), maakte hij gisteren twee goals in de cupmatch tegen Hull City (5-1).

Klich drukt zijn stempel
Een oud-speler van FC Utrecht die in de Premier League dit seizoen al wel de kans heeft gekregen zijn stempel te drukken, is Mateusz Klich. De Pool heeft die opportuniteit bovendien met beide handen aangegrepen. Namens Leeds United scoorde hij tegen Liverpool en tegen Fulham. In de partij tegen de Londenaren bereidde de middenvelder ook nog eens een treffer voor. Duels van Leeds United; het zijn ware spektakelstukken. Van Liverpool werd met 4-3 verloren, tegen Fulham werd een overwinning geboekt: ook 4-3.

Volgende week aflevering 103 van deze rubriek!