Worldwide: Haller helpt Hammers ronde verder

16 september 2020

Deze week in FC Utrecht Worldwide: Albu maakt wereldgoal bij debuut, Mulenga gaat voor kans in Deventer.

Oud-spelers van FC Utrecht. Je komt ze, zeker als je een béétje goed zoekt, overal ter wereld tegen. In de rubriek FC Utrecht Worldwide zoomen we elke week in op enkele voormalige FC Utrecht-spelers en hoe het hen nu vergaat. Vandaag: bekersucces voor Sébastien Haller met West Ham United, Dragos Albu geeft direct zijn visitekaartje af in Craiova, Jacob Mulenga gaat voor zijn kans in Deventer en Atilla Yildirim is toe aan zijn tiende club in Turkije.

Spits Sébastien Haller heeft zijn waarde voor West Ham United maar weer eens bewezen. De voormalig speler van FC Utrecht, die afgelopen weekend nog met een invalbeurt genoegen moest nemen in de competitiewedstrijd tegen Newcastle United, stond dinsdagavond in de basis bij de Carabao Cup-partij tegen Charlton Athletic en zorgde er eigenhandig voor dat het halverwege 2-0 stond. In de tweede helft van de bekerwedstrijd – de Carabao Cup is een sponsornaam van het toernooi dat in de volksmond nog altijd de League Cup wordt genoemd – liepen The Hammers nog uit naar 3-0.

West Ham United plaatste zich zodoende overtuigend voor de derde ronde, waarin het de winnaar treft van een nog te spelen wedstrijd tussen het Leeds United van oud-speler van FC Utrecht Mateusz Klich en Hull City. De winnaar van het toernooi plaatst zich voor de play-off van de Conference League, een nieuw Europees clubtoernooi dat in 2021 voor het eerst wordt gehouden.

Werelddoelpunt Albu bij debuut
Over scoren gesproken: dat deed ex-speler van Jong FC Utrecht Dragos Albu ook, tijdens zijn debuut voor de Roemeense Liga 2-ploeg Universitatea Craiova. In de partij tegen Ripensia Timisoara schoot Albu met links de bal snoeihard in de kruising, van een meter of dertig. Het doelpunt was dusdanig fraai, dat het videootje ervan opdook op voetbalwebsites in allerlei landen. Ook voormalig FC Utrecht-spits Cyriel Dessers scoorde, maar hij kon met zijn benutte penalty niet voorkomen dat zijn team KRC Genk met 5-2 verloor van Beerschot. Na vijf speeldagen in het seizoen 2020/2021 staan de Limburgers in de hoogste divisie op een tegenvallende veertiende plaats. De club die in de voorbereiding op deze jaargang nog een oefenmatch tegen FC Utrecht speelde heeft de samenwerking met trainer Hannes Wolf inmiddels beëindigd en zoekt nu naar een nieuwe oefenmeester.

Mulenga gaat voor zijn kans in Deventer
Maakt Jacob Mulenga binnenkort ook weer doelpunten op de Nederlandse velden? Het kan maar zo, want de oud-aanvaller van FC Utrecht is op dit moment op proef bij Go Ahead Eagles. “Leeftijd zegt mij niet zo veel”, zegt technisch manager Paul Bosvelt van de club uit Deventer over de 36-jarige Zambiaan. “Ik kijk breder. Hij oogt fit en we willen zien of hij kwalitatief ook wat kan toevoegen bij GA Eagles. Zijn statistieken en verleden bij onder meer FC Utrecht zijn in orde.” Een andere oud-speler van FC Utrecht, Atilla Yildirim, heeft vorige week een nieuwe club gevonden. Atilla Yildirim heeft getekend voor de Turkse derdedivisionist Tarsus Idman Yurdu. Het is de tiende club uit Turkije waarvoor de inmiddels 29-jarige aanvaller gaat uitkomen.

Volgende week aflevering 102 van deze rubriek!