Worldwide: Gesteunde Van Wolfswinkel blijft in Basel

09 september 2020

Deze week in FC Utrecht Worldwide: volop transferupdates, onder anderen over Ricky van Wolfswinkel, Mike van der Hoorn en Jeroen Zoet.

Oud-spelers van FC Utrecht. Je komt ze, zeker als je een béétje goed zoekt, overal ter wereld tegen. In de rubriek FC Utrecht Worldwide zoomen we elke week in op enkele voormalige FC Utrecht-spelers en hoe het hen nu vergaat. Vandaag, in de honderdste editie van deze rubriek: vooral heel veel transfernieuws!

“Ik voel me met de club, de mensen die er werken, het team, de fans en de regio erg verbonden. Zeker tijdens de voor mij zware afgelopen jaargang heeft de club me bijzonder goed gesteund, en daar ben ik FC Basel dankbaar voor. Des te blijer ben ik nu, dat ik ook de komende twee seizoenen in het rood-blauw mag spelen.” Met deze woorden kwam Ricky van Wolfswinkel aan het woord in het persbericht dat de 20-voudig kampioen van Zwitserland verspreidde om duidelijk te maken dat de spits die eerder nog bij het voetbalbolwerk leek te vertrekken, dan toch een nieuwe verbintenis had ondertekend in het St. Jakobpark.

Woudenberger Van Wolfswinkel kwam de voorbije jaren in 86 officiële wedstrijden in actie namens FC Basel en scoorde daarin 35 maal. Dat aantal doelpunten staat ook op de FC Utrecht-teller van de spits, die daar in dienst van de Domstedelingen iets minder wedstrijden voor nodig had: 80 stuks. De nu 31-jarige 2-voudig Nederlands international liet het net ook bollen namens Sporting Lissabon, Vitesse, Saint-Étienne, Norwich City en Betis Sevilla. De komende seizoenen gaat hij er met FC Basel alles aan doen om de hegemonie van BSC Young Boys, dat de afgelopen drie seizoenen de beste bleek van Zwitserland, te doorbreken.

Droom komt uit voor Van der Hoorn
In Duitsland werd oud-speler van FC Utrecht Mike van der Hoorn gepresenteerd. De verdediger is door Arminia Bielefeld overgenomen van Swansea City. Voor die club uit Wales, die actief is in de Engelse voetbalpiramide, heeft Van der Hoorn de voorbije jaargangen 125 officiële wedstrijden gespeeld. Nu is de 1. Bundesliga dus zijn podium. “Ik heb heel goede gesprekken gehad met de verantwoordelijken die mij uiteindelijk ook hebben overtuigd”, liet de verdediger uit de opleiding van FC Utrecht weten. “Ik had ook contact met andere clubs, maar uiteindelijk had ik het beste gevoel bij Arminia. Ik ben erg blij dat ik hier ben, want toen ik jong was droomde ik ervan ooit in de Bundesliga te spelen. Het is één van de beste competities ter wereld.”

Zoet kijkt uit naar Italiaans avontuur
In een andere competitie die tot de besten ter wereld behoort, de Italiaanse Serie A, is vanaf nu Jeroen Zoet te bewonderen. De sluitpost die afgelopen seizoen nog uitkwam voor FC Utrecht, heeft PSV verruild voor AC Spezia. Die ploeg debuteert deze jaargang op het hoogste niveau van Italië en doet dat dus met een ervaren, Nederlandse goalie. “Ik kijk er echt naar uit”, zegt Zoet in Eindhovens Dagblad over zijn overstap naar AC Spezia. “Dit is een geweldige omgeving om te leven, maar bovenal wil ik me ontzettend graag in deze competitie bewijzen en tegen grote ploegen laten zien wat ik kan.”

Letschert, Van Velzen en Serrarens weer in Nederland
Waar Zoet juist de Nederlandse velden verruilde voor een avontuur, daar keerden ook diverse oud-spelers van FC Utrecht de voorbije week juist terug in de vaderlandse competities. Wat te denken van Timo Letschert (na een verhuurperiode bij Hamburger SV heeft hij voor AZ getekend), Gyliano van Velzen (na een weinig hoogstaande uitstap bij Crawley Town is hij neergestreken bij Telstar) en ex-jeugdspeler van FC Utrecht Fabian Serrarens, die vanuit het Poolse Arka Gdynia naar Roda JC Kerkrade is getrokken.

Nog meer transferupdates!
Of dat het dan was, voor wat betreft de transfers van oud-spelers van FC Utrecht? Nee hoor! Ga maar na: Marko Maletic is van het Zwitserse FC Stade-Lausanne-Ouchy naar het Sloveense NK Aluminij Kidricevo gegaan, Mike Havekotte is door ADO Den Haag aan MVV Maastricht verhuurd en oud-jeugdspeler van FC Utrecht Collin Seedorf heeft FC Eindhoven verruild voor FC Emmen. Oh, en voor het geval je de Deense kranten niet dagelijks leest: daar stond onlangs nieuws in over oud-speler van FC Utrecht Michael Silberbauer. De middenvelder van weleer is aan de slag gegaan als jeugdtrainer bij FC Midtjylland.

Volgende week aflevering 101 van deze rubriek!