Worldwide: Boymans zet punt achter loopbaan

02 september 2020

Deze week in FC Utrecht Worldwide: het einde van de carrière van Ruud Boymans en transfernieuws over oud-spelers van FC Utrecht uit diverse landen.

Oud-spelers van FC Utrecht. Je komt ze, zeker als je een béétje goed zoekt, overal ter wereld tegen. In de rubriek FC Utrecht Worldwide zoomen we elke week in op enkele voormalige FC Utrecht-spelers en hoe het hen nu vergaat. Vandaag: Ruud Boymans heeft na opnieuw geblesseerd te zijn geraakt besloten te stoppen met voetballen, terwijl onder anderen Simon Makienok en Rubio Rubin nieuwe uitdagingen hebben gevonden.

“Met pijn in mijn voetbalhart heb ik de knoop moeten doorhakken. Na drie jaar revalideren hoopte ik m’n comeback te maken, maar deze blessure blijkt de nekslag.” Was getekend, Ruud Boymans. De spits, die sinds deze zomer speelde voor Quick Boys, heeft tijdens de voorbereiding op de competitiestart een kniekwetsuur opgelopen – bepaald niet voor het eerst, helaas. “Weer een onzeker en lang revalidatietraject ingaan met in het achterhoofd de wetenschap dat de kans op herstel twijfelachtig is, dat trek ik niet meer”, aldus de nu 31-jarige Boymans op de site van Quick Boys.

Boymans kwam namens FC Utrecht in 33 officiële partijen in actie. De aanvaller scoorde daarin liefst 19 keer en groeide in de Domstad in korte tijd uit tot één van de publieksfavorieten. ‘Kale koppen, niet te stoppen’, klonk het regelmatig uit duizenden kelen in Stadion Galgenwaard, als de bonkige spits weer eens een keeper van de tegenpartij in de luren had gelegd.

Makienok strijkt neer bij ‘bijzondere club’
Een andere oud-spits van de FC die de voorbije jaren flink wat blessureleed te verteren kreeg, heeft juist een nieuwe club gevonden. Simon Makienok is na zijn vertrek bij Dynamo Dresden aan de slag gegaan bij FC St. Pauli. “Ik heb FC St. Pauli altijd al een bijzondere club gevonden en ik kijk ernaar uit om nu onderdeel te gaan uitmaken van de clubgeschiedenis”, aldus de Deense oud-speler van FC Utrecht op de site van de cultclub uit Hamburg. Makienok, die in 9 wedstrijden in Utrechtse dienst tot 2 goals kwam, heeft voor één seizoen getekend bij de club met de karakteristieke bruine shirts.

Rubin vindt nieuwe uitdaging
Nog meer spitsennieuws: Rubio Rubin heeft een transfer gemaakt. De Amerikaans international die in 43 partijen namens FC Utrecht 4 keer het net vond, is nadat hij transfervrij was na een vertrek bij het Mexicaanse Dorados de Sinaloa neergestreken bij San Diego Loyal SC. Dat is een ploeg die speelt in de zogeheten USL Championship. Die competitie geldt als de één na sterkste in de Verenigde Staten, na de Major League Soccer.

Lehaire naar Polen, Schet keert terug
MKS Miedz Legnica heeft voormalig Jong FC Utrecht-speler Mehdi Lehaire gepresenteerd. De Belgische middenvelder, die 19 keer uitkwam voor de Utrechtse beloftenploeg in de Keuken Kampioen Divisie, gaat met zijn nieuwe club acteren in de 1 Liga; het tweede niveau van de Poolse voetbalpiramide. Vanuit het buitenland keerde ondertussen voormalig FC Utrecht-jeugdspeler Mitchell Schet juist terug. Na een verblijf bij het Cypriotische PO Xyloutymbou zette de aanvaller zijn handtekening onder een contract van Tweededivisionist VV Katwijk.

Volgende week aflevering 100 van deze rubriek!