Werk aan de winkel bij FC Utrecht O17

14 september 2020

Utrechters houden punt over aan uitpartij tegen sc Heerenveen: 1-1.

Verwachtingsvol trok FC Utrecht O17 op de late zaterdagmiddag naar het hoge noorden voor de competitiestart in Heerenveen tegen het O17-team van de plaatselijke sc. Des te meer was de teleurstelling daar, dat de ploeg van trainer/coach Rudy Jansen niet meer dan een punt overhield aan deze wedstrijd: 1-1.

Oefenmeester Jansen was duidelijk in zijn analyse: “We brachten veel te weinig kwaliteit in balbezit. Dat heeft niets met tactiek, opstelling of wat dan ook te maken. Op dit niveau moeten we echt meer brengen, zeker ook in arbeid. Er is duidelijk werk aan de winkel, want na de voorbereiding had ik echt op meer gehoopt. De tegenstander van vandaag maakte het met veel eerstejaarsspelers en met volgens mij minder kwaliteit, maar met veel enthousiasme, ons heel moeilijk en verdiende het punt, alhoewel wij wel de betere kansen hadden.”

In de eerste helft was sc Heerenveen O17 de ploeg met het meeste balbezit. De Utrechters kwamen te laat in de duels en waren als ze in balbezit kwamen de bal snel kwijt. Toch kreeg spits Storm Streng na lange ballen van achteruit twee opgelegde mogelijkheden. Daar waar hij normaal koel blijft, zocht hij nu twee keer het doel te hoog. sc Heerenveen O17 kreeg ondanks het balbezit heel weinig uitgespeelde mogelijkheden.  Hoewel Jansen probeerde zijn ploeg in de rust op het goede spoor te zetten, volhardde FC Utrecht O17 ook in de tweede helft in het maken van dezelfde fouten. Halverwege die tweede helft kwamen de Domstedelingen toch op voorsprong. Linksback Dichayro Naarendorp kwam goed door en Ivar Jenner kon zijn perfecte voorzet binnenschieten: 0-1. Gezien de aanvalskracht van sc Heerenveen O17 leek toen de overwinning binnen.

Maar daar waar FC Utrecht O17-keeper Roman Woodall eerder de weinige sc Heerenveen O17-kansen had verijdeld, zag hij er tien minuten voor tijd niet goed uit bij een houdbaar lijkend afstandsschot van de Friese spits: 1-1. Ondanks dat FC Utrecht O17 nu wel wakker geschrokken leek, lukte het niet om nog verandering in de stand te brengen.

Volgende week moet de ploeg uit een ander vaatje tappen als Feyenoord O17 op bezoek komt op Zoudenbalch.

sc Heerenveen O17 – FC Utrecht O17 1-1 (0-0)
63. Ivar Jenner 0-1
80. Sebastiaan Hagedoorn 1-1