Vroege bekerexit voor FC Utrecht O14

01 september 2020

Ploeg van trainer/coach David Vecht onderuit tegen AZ O14.

Het bekertoernooi is voor FC Utrecht O14 al snel tot een einde gekomen. De ploeg van trainer/coach David Vecht verloor op eigen veld van AZ O14: 0-5.

De talenten uit de Domstad hadden hun zaakjes verdedigend goed op orde in de eerste helft van het duel met de Alkmaarders, die met positiewisselingen en wijkende middenvelders probeerden zich een weg te banen door de laatste linie van de Utrechters. Maar daar stak FC Utrecht O14 knap een stokje voor. Shakir Gondorf zag een kopbal eindigen op de lat en dus was daar net geen Utrechtse voorsprong.

Na de break waren er in korte tijd drie Alkmaarse doelpogingen, die stuk voor stuk doelpunten opleverden. En zo stond het in een mum van tijd 0-3 in het voordeel van AZ O14. FC Utrecht O14 bleef strijden, maar kon niet voorkomen dat de Noord-Hollanders er ook nog 0-4 en 0-5 van maakten.

“Al met al een wijze les om na de rust sterk te starten. De eerste helft gaf aan wat de mogelijkheden verdedigend zijn”, aldus oefenmeester Vecht. “Nu nog dit langer volhouden en aan de bal samen gevaarlijker worden. Dat is een mooie uitdaging voor de volgende wedstrijd.”