Tegen het sportieve PEC Zwolle werd na de aftrap fanatiek de aanval gezocht door de FC. Veelvuldig balbezit met wisselingen van speelveldgedeelte deed PEC Zwolle wat terugdeinzen. Ondanks grote kansen voor Björn, Shakir en Abderrahaman bleef het 0-0.

Vlak na rust werd het direct 0-1 door een goal van Toine nadat Björn was uitgebroken. Een meer dan verdiende voorsprong al bleef het oppassen voor de scherpe counters van PEC Zwolle. Na de 0-1 werd het van beide kanten niet echt beter en door een ongelukkige kopbal kwam een Zwolse aanvaller in scoringspositie en die wist er raad mee. 1-1. De bezoekers verrast en ontdaan en het spel bleef matig daardoor. Teveel balverlies als gevolg van onnauwkeurigheid in de passing en onvoldoende veldbezetting. De 2-1 was weliswaar een verrassing maar wel een feit. En een les dat zorgvuldigheid van belang is.

Rest ons PEC Zwolle van harte te feliciteren met de zwaar bevochten zege. Hard werken loont zo bleek weer.

Een wijze les voor de Domstedelingen die zich hun competitiestart anders hadden voorgesteld. We gaan nu op naar onze eerste thuiswedstrijd tegen Roda JC.