Toptalent Moussa Sylla versterkt FC Utrecht

15 september 2020

Aanvaller (20) tekent meerjarige verbintenis bij ambitieuze Domstedelingen.

FC Utrecht heeft zich versterkt met Moussa Sylla. De 20-jarige aanvaller, op wiens palmares onder meer 25 jeugdinterlands voor Frankrijk prijken, heeft bij de ambitieuze ploeg uit de Domstad voor drie seizoenen getekend. In de overeenkomst met de bij AS Monaco in het betaalde voetbal doorgebroken spits is bovendien een optie opgenomen die het mogelijk maakt de samenwerking met hem tot medio 2024 te verlengen.

Sylla maakte in het voorjaar van 2018 zijn debuut in de Franse Ligue 1 namens AS Monaco, waarvoor hij in totaal 24 competitiewedstrijden op het hoogste niveau van Frankrijk speelde. Met de Monegasken kwam Sylla bovendien onder meer zes keer in actie in de Champions League, speelde hij twee keer in de Coupe de France en twee maal in de Coupe de la Ligue en deed hij, met de Onder 19-ploeg, zestien keer mee in de UEFA Youth League.

“Moussa behoort tot de grootste aanvallende talenten van Frankrijk. Het maakt ons trots dat hij in deze fase van zijn loopbaan voor FC Utrecht heeft gekozen. Moussa is zeker zo ambitieus als wij”, vertelt Technisch Directeur Jordy Zuidam van FC Utrecht. “We halen met Moussa een spits met veel power en snelheid. Hij speelt met veel energie en kan uit het niets kansen creëren. Een speler met ontzettend veel potentie.”