Schoonderbeek Official Partner van FC Utrecht

18 september 2020

Amersfoortse projectontwikkelaar wil samen met FC Utrecht bouwen aan de toekomst van de club.

Tot het exclusieve genootschap der Official Partners van FC Utrecht is Schoonderbeek toegetreden. De Amersfoortse projectontwikkelaar wil samen met FC Utrecht bouwen aan de toekomst van de club en wordt in dat kader per direct hoofdsponsor van de Academie en Bijzonder FC Utrecht. Schoonderbeek krijgt ook een positie op het shirt van Keuken Kampioen Divisie-team Jong FC Utrecht.

“We zijn er trots op een Official Partner aan ons te verbinden die samen met ons wil bouwen aan de toekomst van de club”, zegt Commercieel Directeur Joost Broerse. “Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst. Op Sportcomplex Zoudenbalch bouwen vele tientallen talenten elke dag keihard aan het fundament onder hun loopbaan, zowel binnen als buiten de lijnen. Dat zullen zij de komende tijd mede dankzij de support van Schoonderbeek alleen maar beter kunnen doen.”

In de persoon van Bart Ramselaar speelt er een Amersfoorter in het vlaggenschip van de FC uit de Domstad. Christopher Mamengi, eveneens uit Amersfoort, is een vaste waarde in het Jong FC Utrecht waarvan Schoonderbeek tevens sponsor wordt. “We vinden het als club belangrijk om een duurzame verbinding op te zetten met Amersfoort, op verschillende vlakken zoals marketing, business en maatschappelijk”, aldus Broerse. “Ook in dat kader is het mooi dat we nu een partnerschap zijn aangegaan met het Amersfoortse bedrijf Schoonderbeek.”

“Amersfoort is een van de twaalf maatschappelijke partnergemeentes van FC Utrecht en in die zin bij ons voortdurend in beeld”, aldus Manager Maatschappelijk Nynke Bakker van FC Utrecht. “Des te mooier dat nu een Amersfoortse onderneming zich als hoofdsponsor heeft verbonden aan Bijzonder FC Utrecht, ons prachtige team waarin spelers met een beperking de kans krijgen de magie van het spelen in het FC Utrecht-shirt te ervaren.”

Schoonderbeek zet vanaf nu de schouders onder FC Utrecht en de samenwerking met de Domstedelingen. “Dat wij de toppers van de toekomst alsmede de kanjers van Bijzonder FC Utrecht mogen helpen bij het verwezenlijken van hun dromen, vervult ons met trots. De samenwerking met FC Utrecht is er voor ons bovendien een die belangrijk is met het oog op de uitbreiding van ons netwerk en onze bouwactiviteiten in Utrecht en omgeving. Wij ondersteunen op dit moment al veel sportinitiatieven in de regio Amersfoort en krijgen energie van dergelijke projecten. Die energie voelen we nu ook al rondom het partnership met FC Utrecht, een club die net zoals wij het maatschappelijke hart op de juiste plaats heeft zitten.”