Opnieuw de volle buit voor FC Utrecht O18

21 september 2020

Domstedelingen in uitpartij te sterk voor Sparta Rotterdam O18: 2-5.

In het tweede competitieduel wist FC Utrecht O18 wederom de volle buit te pakken. In Rotterdam werd Sparta O18 met 2-5 teruggewezen. Dat ging niet vanzelf, want Sparta Rotterdam O18 maakte het de Utrechters niet makkelijk. Maar uiteindelijk trokken de talenten van trainer/coach Robert Wijnands aan het langste end.

Het lijkt wel of de ploeg telkens een wake-up call nodig heeft om in de wedstrijd te komen. Want ook nu weer liet het de tegenstander op voorsprong komen en moest het in de achtervolging. Dat was na 9 minuten spelen via Marcus Scholten (1-0). Dat was dus al vroeg in de wedstrijd. Voldoende gelegenheid om orde op zaken te stellen. Ook nu weer. Maar of dat altijd zo zal zijn?

FC Utrecht O18 had het, op jacht naar de gelijkmaker, niet makkelijk met Sparta Rotterdam O18. De Rotterdammers verdedigden de voorsprong en loerden op het uitbouwen daarvan. Toch kwam FC Utrecht O18 langszij. Mees Rijks liet van zich spreken door 5 minuten later voor de gelijkmaker te tekenen. Op aangeven van Stan Wassenaar schoot hij uit de draai heel fraai binnen: 1-1.

Sparta Rotterdam O18 liet zich niet onbetuigd, maar kon er geen doelpunten tegenover zetten. De bezoekers gingen op zoek naar meer en Sparta Rotterdam O18 moest terug. In deze fase speelde FC Utrecht O18 fraai positiespel. Het leverde ook aan Utrechtse kant echter nog geen doelpunten op. Maar Sparta Rotterdam O18 was gewaarschuwd, onder meer door een schot van Juruël Bernadina. Hij kreeg een vrije schietkans, maar strandde op doelman Rijk Janse. Het was de voorbode van meer.

De verdiende voorsprong kwam na ruim een half uur spelen. Weer Juruël Bernadina ontving de bal en speelde Mees Rijks in één keer aan waardoor Rijks voor de keeper opdook en koel afmaakte: 1-2. Sparta Rotterdam O18 zette nog maar eens aan, zonder resultaat. Op slag van rust was er nog een prima aanval te noteren via Rick Meissen, Özcan Yasar en Juruël Bernadina. Maar doelman Janse wist een doelpunt te voorkomen.

In de rust hield trainer/coach Robert Wijnands zijn spelers voor, dat het nog lang niet gedaan was. "Het gaat zoals we willen, maar we hebben nog niks", aldus de oefenmeester. "Blijf alert en ga op zoek naar een hogere score." En gelijk had 'ie. Het was tenslotte maar één goal verschil.

In de tweede helft kwam Sparta Rotterdam O18 al snel langszij. Te gretig verdedigen stelde Achraf Madi in staat twee verdedigers het bos in te sturen en Marcus Scholten te bedienen. Hij prikte binnen: 2-2. Maar lang konden de Spartanen hier niet van genieten omdat even later Özcan Yasar op zijn wenken werd bediend door Juruël Bernadina. Hij stuurde Yasar diep en de spits maakte koel en beheerst af: 2-3.

Het was voor Sparta Rotterdam O18 het sein om er een schepje bovenop te gooien én een tandje bij te zetten. Daar had FC Utrecht O18 behoorlijk moeite mee, maar het kwam door deze fase heen. Door het initiatief weer over te nemen kwam Sparta Rotterdam O18 in de problemen. Het beloofde een spectaculaire eindspurt.

In het laatste gedeelte van de wedstrijd drong Sparta Rotterdam O18 aan, maar hield Kevin Gadellaa zijn doel schoon met een paar belangrijke reddingen. En Özcan Yasar en Nathan Holder kwamen beiden héél dicht bij een doelpunt. Maar, óók Sparta Rotterdam O18 had vlak voor tijd een aantal grote kansen, maar wist deze niet te benutten. Weer doelman Gadellaa die in de weg stond en onbesuisd schieten door de Rotterdamse voorwaartsen. Daar kroop FC Utrecht O18 door het oog van de naald.

Waar Dion Versluis de wedstrijd definitief op slot had kunnen gooien in de 94ste minuut (hij strandde jammer genoeg op doelman Janse) wist invaller Aurelio Oehlers het vonnis over de Spartanen te vellen door binnen twee minuten 2 keer te scoren. De eerste keer werd hij diep weggestuurd en kwam hij 1 op 1 bij de keeper uit: 2-4. De tweede keer werd Dion Versluis diep weggestuurd. Zijn balletje breed was voldoende om Oehlers te laten afmaken: 2-5.

Al met al een spannend wedstrijdverloop en een verdiende overwinning. Of niet, trainer Wijnands? "Sparta Rotterdam O18 heeft het ons niet gemakkelijk gemaakt. Na de 2-3 voorsprong brak voor ons een lastige fase in de wedstrijd aan. En dan speelt de vermoeidheid ook een rol. Toch hebben wij onze rug recht gehouden. Door voorin te wisselen kregen we meer snelheid en dat heeft zich uitbetaald. Goed om te zien dat spelers elkaar het succes gunnen. Kortom, een prima teamprestatie, waarbij het geluk af en toe is afgedwongen. De complimenten aan de hele groep!"

Sparta Rotterdam O18 - FC Utrecht O18 2-5 (1-2)
9. Marcus Scholten 1-0
14. Mees Rijks 1-1
32. Mees Rijks 1-2
53. Marcus Scholten 2-2
55. Özcan Yasar 2-3
90+5. Aurelio Oehlers 2-4
90+6. Aurelio Oehlers 2-5