Nieuw FC Utrecht-contract voor Davy van den Berg

09 september 2020

Overeenkomst van middenvelder (20) opengebroken en verlengd.

Middenvelder Davy van den Berg heeft zijn handtekening gezet onder een nieuw FC Utrecht-contract. De 20-jarige linkspoot is nu tot medio 2023 aan de Domstedelingen verbonden. In de nieuwe overeenkomst is bovendien een optie opgenomen die het mogelijk maakt de samenwerking met de voormalig jeugdinternational tot medio 2024 te verlengen.

In de winterstop van 2019 sloot Van den Berg aan bij de beloftenploeg van FC Utrecht. De van PSV overgekomen middenvelder maakte op 18 oktober van dat jaar zijn debuut in Jong FC Utrecht en de Keuken Kampioen Divisie en kwam op dat niveau het afgelopen seizoen 14 keer in actie. De voorbije weken trainde en speelde de middenvelder voornamelijk mee met de A-selectie van de FC uit de Domstad.

“De manier waarop Davy zich de voorbije periode heeft gemanifesteerd, stemt tot tevredenheid”, aldus Technisch Directeur Jordy Zuidam van FC Utrecht. “Davy is een speler met flair en zelfvertrouwen, die buitengewoon talentvol is. Hij leest het spel en kan met zijn passing aanvallen opzetten en teamgenoten in stelling brengen. We hebben er alle vertrouwen in dat Davy de stijgende lijn die hij sinds zijn komst naar Utrecht heeft ingezet verder door zal trekken, en uiteraard gaan wij hem daar op alle mogelijke manieren bij helpen.”