Moeizame avond in Leeuwarden

26 september 2020

Jong FC Utrecht verliest met 5-2 van SC Cambuur.

Voor Jong FC Utrecht stond vanavond het Keuken Kampioen Divisie-duel met SC Cambuur op het programma. In het Cambuur Stadion zijn het de Friezen die aan het langste eind trekken. Een doelpuntenfestijn zorgt ervoor dat Jong FC Utrecht uiteindelijk met lege handen naar huis gaat. De Domstedelingen verliezen met 5-2.

Jong FC Utrecht begint fel aan de wedstrijd. Met hoge pressie proberen ze SC Cambuur te verrassen. Met een kopbal van Justin Lonwijk en een afgekeurd doelpunt van Sylian Mokono, lijkt Jong FC Utrecht het Cambuur lastig te gaan maken. Echter veranderde het spelbeeld na een minuut of 20. SC Cambuur voetbalt zich beter in de wedstrijd en neemt steeds meer en meer het initiatief. Mede door een uitblinkende Issa Kallon moet Jong Utrecht zijn meerdere herkennen in SC Cambuur.

Geen voorsprong
Met een korte corner lijkt Jong FC Utrecht de tegenstander te verrassen. Odysseus Velanas geeft de bal voor en via een SC Cambuur verdediger belandt de bal voor de voeten van Mohamed Mallahi. De aanvaller van Jong Utrecht haalt uit en via de hak van Sylian Mokono eindigt de bal in het doel. Dit gebeurde echter vanuit buitenspelpositie, waardoor er een 0-0 stand op het scorebord blijft staan.

Twee keer, tweemaal Kallon
Jong FC Utrecht lijkt met een 0-0 stand de kleedkamer op te gaan zoeken. Het is echter oud-speler van FC Utrecht Issa Kallon die daar verandering in brengt. In de 40e minuut mag SC Cambuur aanleggen voor een vrije trap aan de rand van het zestienmetergebied. In eerste instantie belandt de bal van Mitchel Paulissen op de paal, Issa Kallon reageert alert en schiet de 1-0 binnen. Vijf minuten later is het diezelfde Issa Kallon die vanaf rechts de bal achter doelman Joey Houweling plaatst. In de tweede helft schiet Issa Kallon een voorzet van Jamie Jacobs binnen en voltooid daarmee zijn hattrick. Nadat de bal in de achterhoede van Jong FC Utrecht verkeerd wordt geraakt eindigt die wederom voor de voeten van Kallon. De buitenspeler van SC Cambuur tikt vervolgens zijn vierde treffer van de avond binnen.

Goede invalbeurt Tim Pieters
Tim Pieters bekroont zijn invalbeurt met een doelpunt en assist. De speler van Jong FC Utrecht betreedt in de 77e minuut het veld. Na een heerlijke steekpass vanaf eigen helft van Justin Lonwijk, kan Tim Pieters de bal vanaf de rechterkant op een presenteerblaadje voorgeven op Jeredy Hilterman: 4-1. Zeven minuten later is Pieters zelf het eindstation. De aanvaller van Jong FC Utrecht onderschept een terugspeelbal van invaller Alex Bangura en verschalkte keeper Sonny Stevens met een passeerbeweging 5-2.

Go Ahead Eagles
Over precies een week staat de volgende wedstrijd op het programma voor de ploeg van trainer/coach René Hake. Om 18:45 uur nemen de Domstedelingen het in De Adelaarshorst op tegen Go Ahead Eagles. FC Utrecht speelt op dezelfde avond in Stadion Galgenwaard een thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen.

SC Cambuur – Jong FC Utrecht 5-2 (2-0)
40. Issa Kallon 1-0
45. Issa Kallon 2-0
48. Michael Breij 3-0
54. Issa Kallon 4-0
83. Jeredy Hilterman 4-1
86. Issa Kallon 5-1
90. Tim Pieters 5-2

Gele kaarten: Odysseus Velanas (Jong FC Utrecht), Mees Hoedemakers en Michael Breij ( SC Cambuur)