Kick-off RAC-clubs: klaar voor het nieuwe seizoen

11 september 2020

Verlenging van samenwerking met CVV Vriendenschaar tijdens aftrapavond in Stadion Galgenwaard bekrachtigd.

De Culemborgse voetbalvereniging CVV Vriendenschaar blijft als zogeheten STER-club deel uitmaken van het RAC-netwerk van FC Utrecht. De overeenkomst met de Gelderse ploeg werd tijdens de kick-offbijeenkomst voor RAC-clubs in Stadion Galgenwaard gisteravond (donderdag) verlengd.

Manager Academie Jelle Goes heette de vertegenwoordigers van de dertig aanwezige clubs – het netwerk bestaat uit ruim tachtig clubs, maar vanwege coronamaatregelen moest de kick-off worden gehouden in een kleinere kring – welkom op de hoofdtribune van Stadion Galgenwaard.

De aanwezigen werden na het openingswoord van Goes door Marlou Peeters bijgepraat over de maatschappelijke activiteiten die FC Utrecht ontplooit. Peeters, werkzaam bij de maatschappelijke tak van FC Utrecht, ging samen met de aanwezige verenigingsvertegenwoordigers bovendien op zoek naar manieren om gezamenlijk activiteiten op te zetten en te omarmen.

Vervolgens was het podium voor trainer/coach Quinten Dübendorfer van FC Utrecht O9. Hij gaf uitleg over positief coachen en ging in over het verschil dat er bestaat tussen de wijze waarop ouders van jeugdspelers in een profopleiding naar een academie kijken, en de werkelijke situatie; en hoe daarmee om te gaan.

Ook kwam een delegatie van VRC uit Veenendaal aan het woord, evenals Head of Coaching Jan van Loon van FC Utrecht. Zij spraken over hoe de activiteiten die deel uitmaken van de FC Utrecht Experience enerzijds leuk en leerzaam zijn voor de deelnemende kinderen, maar anderzijds ook een geweldige maner zijn voor clubs om hun jeugdtrainers verder te helpen in hun ontwikkeling.