Jong FC Utrecht op jacht naar een primeur in Volendam

11 september 2020

Uitduel met FC Volendam begint vanavond (vrijdag) om 18.45 uur.

Voor Jong FC Utrecht staat vanavond (vrijdag) een uitwedstrijd tegen FC Volendam op het programma. Het Keuken Kampioen Divisie-duel met Het Nieuwe Oranje begint in het Kras Stadion om 18.45 uur.

Met het kleinst mogelijke verschil ging Jong FC Utrecht tijdens de eerste speeldag van de nieuwe jaargang onderuit. Jong FC Utrecht-aanvaller Tim Pieters luisterde zijn debuut in de Keuken Kampioen Divisie weliswaar op met een treffer, maar er kon niet worden voorkomen dat de drie punten met FC Eindhoven mee terug naar de Lichtstad gingen: 1-2.

Oefenpartijen tegen Eredivisionisten
Sindsdien speelde het talententeam uit de Domstad twee oefenpartijen. In beide gevallen weerden de manschappen van trainer/coach Rene Hake zich kranig in matchen tegen Eredivisieploegen, maar konden nederlagen niet worden afgewend. In Almelo werd het 4-0 voor Heracles en op eigen veld bleek Fortuna Sittard een maatje te groot: 0-3.

Op jacht naar een primeur
De volgende uitdaging voor het team van Hake: FC Volendam-uit. Sinds de beloftenploeg van FC Utrecht in seizoen 2016/2017 uitkomt in de Eerste Divisie, is het de talenten uit de Domstad nog nooit gelukt in het Kras Stadion te winnen. In de jaargang 2016/2017 werd nog een punt geoogst in het vissersdorp (2-2), daarna volgden nederlagen; 2-1, 2-0 en 1-0.

Volendammers gestart met remise
FC Volendam stond vorig seizoen, op het moment dat de competitie werd stilgelegd, op een knappe derde plek; alleen SC Cambuur en De Graafschap draaiden een betere jaargang dan de formatie van Wim Jonk. De ploeg van de 49-voudig Nederlands international begon het nieuwe seizoen met een remise. In Velsen-Zuid werd het 2-2 tegen Telstar. De Volendammers keken in de Noord-Hollandse derby tegen een 2-0 achterstand aan, maar sleepten dankzij goals van Nick Doodeman en Zakaria El Azzouzi toch nog een punt uit het vuur.

FOX Sports zendt uit, ook live verslag op Twitter
De wedstrijd FC Volendam – Jong FC Utrecht begint vanavond (vrijdag) in het Kras Stadion om 18.45 uur. De partij wordt rechtstreeks uitgezonden door FOX Sports. Natuurlijk doet FC Utrecht via Twitter ook verslag van de verrichtingen van de beloftenploeg in Volendam.