Jong FC Utrecht ontvangt titelkandidaat NAC Breda

21 september 2020

Keuken Kampioen Divisie-wedstrijd begint vanavond (maandag) op Zoudenbalch om 21.00 uur.

Een Avondje NAC voor Jong FC Utrecht. Op Sportcomplex Zoudenbalch neemt het talententeam uit de Domstad het vanavond (maandag) vanaf 21.00 uur op tegen Keuken Kampioen Divisie-titelkandidaat NAC Breda.

In competitieverband speelde het Jong FC Utrecht van trainer/coach René Hake dit seizoen louter wedstrijden die spannend waren. Ga maar na: bij elk van de drie ontmoetingen waarin de Utrechtse beloften waren betrokken, kwam er in die match een winnaar uit de bus die één treffer meer maakte dan de tegenpartij. Dat pakte tot nu toe één keer in het voordeel van de Utrechters uit (FC Volendam-uit, 0-1 winst) en twee keer in het nadeel. Thuis werd verloren van FC Eindhoven en Jong AZ, in beide gevallen met 1-2.

Weerzien met Nick Venema
NAC Breda, dat er alles aan gelegen is deze jaargang linksom of rechtsom promotie naar de Eredivisie af te dwingen, staat na drie gespeelde partijen op negen punten. De Bredanaars wonnen thuis van Jong AZ (6-1) en FC Den Bosch (2-1) en sprokkelden ook op bezoek bij Helmond Sport die zo belangrijke drie punten: 0-2. In elk van die drie partijen was er speeltijd voor FC Utrecht-huurling Nick Venema. De spits viel telkens in en maakte respectievelijk 18, 26 en 14 speelminuten. In de meest recente partij van de Bredanaars, die tegen Jong AZ, kwam de aanvaller uit Austerlitz voor het eerst tot scoren voor de Noad Advendo Combinatie uit Breda, die sinds dit seizoen wordt getraind door Maurice Steijn.

Laatste keer? Remise!
De meest recente Keuken Kampioen Divisie-ontmoeting tussen Jong FC Utrecht en NAC Breda dateert van 13 september 2019. Iets meer dan een jaar geleden kwam er, toen beide partijen elkaar troffen in het Rat Verlegh Stadion, geen winnaar uit de bus. De Utrechtse beloftenploeg trok met tien talenten knap een punt over de streep in een met meer dan 16.000 toeschouwers gevuld stadion (0-0). De eerdere twee keren dat Jong FC Utrecht het tegen NAC Breda opnam in de Eerste Divisie, toen nog Jupiler League, was er winst voor de Brabanders. Op 5 augustus 2016 werd het in de eerste Eerste Divisie-wedstrijd van Jong FC Utrecht aller tijden 4-1 voor de Bredanaars, die op 16 januari 2017 in Utrecht met 0-2 gingen winnen.

Wedstrijd live op FOX Sports
De wedstrijd Jong FC Utrecht – NAC Breda begint vanavond (maandag) op Sportcomplex Zoudenbalch om 21.00 uur. Alle 100 beschikbare tickets voor het treffen aan de Koningsweg gingen binnen een mum van tijd over de digitale toonbank. Voor een ieder die de match wel wil zien, maar niet van de partij is: FOX Sports zendt het duel rechtstreeks uit en bovendien doet FC Utrecht via Twitter live verslag van de wedstrijd.