Hake: ‘Terechte nederlaag’

26 september 2020

Trainer/coach René Hake over de nederlaag tegen SC Cambuur.

Het uitduel met SC Cambuur eindigt voor Jong FC Utrecht in een domper. Na 90 minuten staat er een 5-2 nederlaag op het scorebord. In de mixedzone van het Cambuur Stadion spreekt FCUtrecht.nl met trainer/coach René Hake.

“Frustratie is er zeker, maar dat komt door een aantal dingen. De nederlaag is natuurlijk uiteindelijk wel terecht. We spelen tegen een titelkandidaat, maar dat betekent niet dat je op voorhand verloren hebt. Dat leek er in het eerste half uur ook zeker niet op. We hadden een aanpassing gedaan, omdat we met z’n allen vonden dat we toch met een aantal dingen moeite hadden in voorgaande wedstrijden. Ik vond dat we het eerste half uur gelijkwaardig waren aan SC Cambuur.”

“Na een half uur vond ik dat wij de rust aan de bal verloren, dat wij minder de bal durfden vast te houden en dat we stomme overtredingen gingen maken waardoor Cambuur vrije trappen en corners kreeg. Ik vind dat er bij cruciale momenten in de wedstrijd geen juiste arbitrale beslissingen zijn genomen. Dat klinkt als excuus, maar zo is het zeker niet bedoelt. In de rust hebben we tegen elkaar verteld dat we met meer lef en overtuiging moeten spelen. Dat leek in de eerste tien minuten na rust nergens op. Het had er op dat moment alle schijn van dat Cambuur er een slachtpartij van zou maken, gelukkig kwamen we in die fase een aantal keer goed weg.”

“Daarin hebben we geluk gehad dat het niet 5-0 is geworden. Want daarna heb ik wel een Jong FC Utrecht gezien waar we op getraind en op gehamerd hebben. Ik heb ons met lef vooruit zien verdedigen en voetballen. Toen heb ik ons ook twee mooie goals zien maken. In die fase hebben we een half uur goed weerstand kunnen bieden. En op het moment dat de wedstrijd al gespeeld was, konden we ook nog steeds goed onze dingen doen. Cambuur was toen op zoek naar meer goals, maar wij hebben het in die fase echt goed gedaan met agressief druk zetten en daardoor kwamen we bijna niet meer in de problemen. In mijn optiek? Als we dat meer gedaan hadden, dan had hier veel meer ingezeten. Maar dat is alleen maar ‘als’ en ‘als’ telt niet in topsport. Daarom vertrekken we hier met een forse nederlaag.”