Hake: ‘Terecht verloren’

14 september 2020

Trainer/coach René Hake over de nederlaag tegen Jong AZ.

Het beloftenonderonsje tussen Jong FC Utrecht en Jong AZ eindigt in een 1-2 nederlaag. Na afloop sprak FCUtrecht.nl met trainer/coach René Hake.

“Zwaar teleurgesteld maar ook wel terecht verloren”, begint Hake zijn analyse. “Ik denk dat Jong AZ verdiend heeft gewonnen vanavond. Zij waren vanavond de voetballend betere ploeg, laten we dat voorop stellen. Als je 1-0 voorkomt en direct na de aftrap een goal tegen krijgt, dan bewijs je jezelf geen goede dienst. Zeker omdat we zoveel moeite hebben gedaan om op voorsprong te komen.”

Over die fase in de wedstrijd, voor de tegentreffer, was Hake wel tevreden. “Dat was wel een fase waarin we goed speelden, daarvoor vond ik het wat minder. In die fase kwamen we er regelmatig goed doorheen en maakten we ook de verdiende 1-0. Alleen daarna gaven we het initiatief weg.”

“Na de rust hadden we ook een aantal momenten die we slecht uitspeelden. Daarna kregen we geen grip meer op de wedstrijd en verloren we onnodig de bal. Op de momenten dat we de bal hadden, mede door de druk van Jong AZ, maakten we veel fouten. We deden erg weinig met het balbezit. Dat is één van de redenen waarom we vandaag hebben verloren.”