FC Utrecht voegt Deltasports toe aan RAC-netwerk

14 september 2020

Houtense voetbalvereniging FC Deltasports’95 terug als samenwerkingspartner van Eredivisionist uit Domstad.

Voetbalvereniging FC Deltasports’95 uit Houten behoort vanaf nu weer tot het zogeheten RAC-netwerk van FC Utrecht. Na een korte onderbreking van de samenwerking hebben beide partijen elkaar weer gevonden. FC Deltasports’95 behoort tot de A-categorie van clubs uit de regio waarmee de Domstedelingen samenwerken.

“FC Utrecht en Deltasports hebben altijd al nauwe banden met elkaar gehad, onder meer vanwege het feit dat veel leden van de club uit Houten supporter zijn van de FC, maar ook vanwege het talent wat vanuit Deltasports regelmatig naar FC Utrecht doostroomt”, zegt Coördinator Scouting en Manager RAC Bas van den Brink van FC Utrecht. “Deltasports is een schitterende club met een grote jeugdafdeling. We zijn er blij mee dat we weer met deze fijne vereniging samenwerken en gaan vol vertrouwen en met veel enthousiasme samen de toekomst tegemoet.”

FC Utrecht ondersteunt de club uit Houten, als onderdeel van de RAC-overeenkomst, onder meer in het ontwikkelen van het jeugdkader. De Domstedelingen willen samen met de clubs uit de regio het Utrechtse voetbal naar een hoger plan tillen en doen dat onder meer via het RAC-plan.

Onder anderen Mitchell van Rooijen is via FC Deltasports’95 doorgestroomd naar FC Utrecht. Routinier Willem Janssen van FC Utrecht was in het recente verleden jeugdtrainer bij de Houtense vereniging.