FC Utrecht trekt in oefenpot aan kortste eind

14 september 2020

Domstedelingen op eigen veld onderuit tegen Vitesse: 1-2.

In een vriendschappelijke wedstrijd achter gesloten deuren verloor FC Utrecht vanmiddag (maandag) van Vitesse. Op Sportcomplex Zoudenbalch werd het 1-2 in het voordeel van de Arnhemmers.

De chip is fraai, en uitermate effectief bovendien. Met een bekeken balletje vindt invaller Yassin Nasser namens FC Utrecht het net in de slotfase van de oefenwedstrijd tegen Vitesse. Een mooie goal voor de samenvatting, maar niet meer genoeg om iets aan de uitkomst van de partij te doen; die wordt door Vitesse gewonnen met 1-2.

De Keijzer op de proef gesteld
De Arnhemmers krijgen op veld 5 van Sportcomplex Zoudenbalch tijdens deze zonnige middag ook de meeste kansen. In de eerste helft moet keeper Fabian de Keijzer al diverse keren handelend optreden, onder meer bij inzetten van Armando Broja, Thomas Buitink en Daan Huisman. Steeds is het dan de keeper van de FC uit de Domstad die aan het langste eind trekt.

Splijtende pass, mooie kans
Aan de andere kant van het veld zijn er minder mogelijkheden, maar de kans die tegen het einde van de eerste helft ontstaat voor Sander van de Streek, is er absoluut eentje om te benoemen. Uiteraard vanwege het feit dat Van de Streek erin slaagt op te duiken in kansrijke positie voor goalie Jeroen Houwen, maar zeker ook vanwege de schoonheid van de pass die daartoe leidt. Met een bekeken bal zet Davy van den Berg zijn collega-middenvelder vrij voor de Arnhemse sluitpost. 

Manhoef en Broja vinden het net
Na de break blijven de Gelderlanders druk uitvoeren op de laatste linie van de Utrechters. Een schot van Manhoef gaat voorlangs en een poging van invaller Roy Beerens wordt onschadelijk gemaakt door De Keijzer. De goalie heeft halverwege het tweede bedrijf voor het eerst geen antwoord op een Arnhemse inzet. Met een diagonaal schot opent Manhoef de score: 0-1. Een minuut of tien later, een klein kwartier voor het einde van de match, kopt Broja op aangeven Beerens bij de tweede paal knap raak: 0-2.

Touwtjes in handen
FC Utrecht neemt de touwtjes in het laatste deel van de wedstrijd dan wel in handen en krijgt ook wat kansen, maar verder dan een schot van Odysseus Velanas over het doel en de aansluitingstreffer van Nasser komt de equipe van trainer/coach John van den Brom niet meer.

Vrijdag naar Venlo
Vrijdag? Dan gaat het Eredivisieseizoen voor FC Utrecht dan toch ook eindelijk beginnen. De Domstedelingen reizen die dag af naar Limburg voor de uitwedstrijd tegen VVV-Venlo, dat de jaargang is begonnen met een 3-5 uitzege op FC Emmen. 

FC Utrecht - Vitesse 1-2 (0-0)
67. Million Manhoef 0-1
78. Armando Broja 0-2
90. Yassin Nasser 1-2

Gele kaart: Fabian de Keijzer (FC Utrecht).

Toeschouwers: geen.

Opstelling FC Utrecht:
Fabian de Keijzer; Giovanni Troupée, Emil Bergström, Mark van der Maarel, Leon Guwara; Urby Emanuelson, Davy van den Berg, Sander van de Streek; Oussama Alou (22. Tim Pieters, 59. Yassin Nasser), Justin Lonwijk (76. Reda Akmum), Odysseus Velanas.

Opstelling Vitesse:
Jeroen Houwen; Bernd Leeflang (53. Eelco Mostert), Enzo Cornelisse, Tomás Hájek; Hilary Gong (61. Yassin Oukili), Idrissa Touré (61. Aness Serghini), Daan Huisman, Patrick Vroegh, Million Manhoef; Thomas Buitink (61. Roy Beerens), Armando Broja.