FC Utrecht O18 in Rotterdam te sterk voor Feyenoord O18

23 september 2020

Ook derde competitiewedstrijd van dit seizoen levert driepunter op voor ploeg van trainer/coach Robert Wijnands: 2-3.

Voor FC Utrecht O18 stond een midweekse wedstrijd op het programma. De ploeg bracht dinsdagavond een bezoek aan Varkenoord in Rotterdam om met Feyenoord O18 om de punten te strijden. Het werd 2-3 voor de bezoekers en dus gingen de punten mee naar Utrecht.

FC Utrecht O18 heeft het zichzelf niet makkelijk gemaakt, al doet de uitslag anders vermoeden. De ploeg kwam al snel op een 0-1 voorsprong. Imanuel Bonsu speelde Denso Kasius aan, die vervolgens gas gaf en de bal hard en strak wilde voorgeven. Zijn gekraakte schot belandde tegen de binnenkant van de paal en kaatste binnen. Ietwat fortuinlijk, maar niet minder lekker, natuurlijk: 0-1.

Feyenoord O18 was geschrokken en had moeite zich te herpakken. Uiteindelijk schroefden de Rotterdammers het tempo omhoog en gingen zij op jacht naar de gelijkmaker. Wat volgde was een rommelige fase in de wedstrijd met dan weer Feyenoord O18 en dan weer FC Utrecht O18 als bovenliggende partij. Passing aan beide kanten was vaak onzuiver, waardoor balbezit niet altijd lang duurde.

Na ruim een half uur spelen volgde er loon naar werken. Een Rotterdamse aanval eindigde in de handen van doelman Achmed Azmi. Hij gooide snel Kasius aan, die op zijn beurt Mees Rijks vond. Rijks koos voor een bal naar de buitenkant, naar de mee opgekomen Kasius. Met een simpele beweging passeerde hij Jayden Candelaria en kogelde de bal hard in de korte hoek. Ruststand 0-2.

In het tweede bedrijf kwam Feyenoord O18 al snel op 1-2. Een verre ingooi werd onvoldoende weggewerkt en vanaf de rand 16 meter kon Noah Naujoks vrij ongehinderd uithalen. Dat zag er achterin niet zo goed uit, want echt ingegrepen werd er niet.

Feyenoord O18 ging nog opportunistischer spelen door bijna continue de lange bal te spelen. Het bracht de Rotterdammers geen succes. Want enkele minuten na de aansluitingstreffer was het verschil alweer twee doelpunten. Twee corners op een rij leverden voor de bezoekers de 1-3 op. Mees Rijks pikte de afvallende bal op en schoot fraai binnen.

En het had direct daarna 1-4 kunnen staan als Aurelio Oehlers zijn vizier iets zuiverder had afgesteld. Hij kwam vrij voor doelman Remie, maar liftte de bal naast. Dat was een grote mogelijkheid. En een nóg grotere mogelijkheid had Oehlers enkele minuten daarna. Maar dat schot belandde op de paal.

In plaats van een veilige marge van twee goals werd deze door Feyenoord O18 teruggebracht tot een, want Giuliany Lorenzo wist een opzichtige blunder van doelman Azmi uit te buiten en te scoren. Hij bracht zijn ploeg weer terug in de race, met nog ruim 25 minuten te spelen: 2-3.

Het leverde een spannende eindspurt van de Rotterdammers op. Maar ondanks alle druk op de Utrechtse verdediging werd er niet meer gescoord. Eindstand 2-3, waarmee de Utrechters voor de derde keer de volle buit binnenhaalden.

"Het was een verdiende maar moeizaam tot stand gekomen overwinning", aldus Robert Wijnands, de trainer/coach van de Utrechters. "Wij hadden wat geluk bij de doelpunten. En daarna waren we de controle op de wedstrijd kwijt. Dat ging in de tweede helft beter, ondanks dat ik vond dat wij het balbezit beter hadden moeten uitspelen. Het was een wedstrijd met een hoog tempo, waarin de goals voor ons steeds op de juiste momenten vielen. In het laatste kwart van de wedstrijd kon Feyenoord O18 nog aanhaken, maar gelukkig trokken wij de overwinning over de streep."

Feyenoord O18 - FC Utrecht O18 2-3 (0-2)
01. Denso Kasius 0-1
28. Denso Kasius 0-2
50. Noah Naujoks 1-2
54. Mees Rijks 1-3
66. Giuliany Lorenzo 2-3